Hirdetés

A mesterséges intelligenciára kihegyezett M4 chip mentheti meg az idei Macbookokat



|

A 2023-as M3-as család nem lett kifejezetten sikeres, ezért most komolyabb ugrást ígér az Apple.

Hirdetés

Mindenkinek leesett az álla, amikor az almás cég néhány évvel ezelőtt szakított az Intellel, és a kékek processzora helyett Apple silicon chipekkel kezdte el értékesíteni a laptopjait és asztali gépeit. Már az M1-es sorozat is bizonyította, hogy megérte váltani, az M2-vel pedig újabb energiákat szabadítottak fel a cupertinói mérnökök. A lendület azonban valamelyest visszaesett 2023-ban, amikor bemutatkozott az M3-as család.

Persze ezek a chipek sem rosszak, csak egyszerűen nem sikerült ugyanakkorát fejlődni, ami az eladásokon is meglátszott: a szeptemberben lezárt pénzügyi évben 27%-kal kevesebb Mac talált gazdára, mint egy évvel korábban, és ezen az ünnepi szezon sem igazán tudott segíteni.

Hirdetés

Mint az IT-ban most mindenki, az Apple is a mesterséges intelligenciára fókuszál, és azt ígéri, hogy az M4-gyel szerelt gépek minden eddiginél jobban kiaknázzák majd az AI adta lehetőségeket. Az új chipet várhatóan a júniusi WWDC-n leplezik majd le, az év vége előtt pedig már az új iMacek, a gyengébb 14"-os Macbook Pro, a csúcskategóriás  14"-os és 16"-os Macbook Prók, valamint a Mac Minik is befuthatnak, így az iMac és a Macbook Pro is az iPhone-hoz hasonló éves iteratív frissítést követi.

És hogy mennyire elkötelezett az Apple a fejlődés mellett? A vállalat állítólag azt tervezi, hogy a csúcskategóriás Macekben a jelenlegi 192 GB helyett 512 GB-ra növeli a maximálisan elérhető memória méretét. Hogy ezért mennyi pénzt kér majd el, abba bele se merünk gondolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.