Hirdetés

A Microsoft is saját ARM-alapú chipekkel készül?



|

Az Apple után a Microsoft is szakíthat az Intellel, hogy szerverekbe és Surface gépekbe szánt chipeket készítsen.

Hirdetés

Bár még egy darabig nem engedi el teljesen az Intel processzorokat az Apple, idén kiadta első M1-es gépeit, amik az eddigi visszajelzések alapján kiválóan működnek, gyorsak, erősek, és az sem elhanyagolható, hogy natívan futnak rajtuk az iOS-re és iPadre írt appok, ami megkönnyítheti a fejlesztők dolgát.

A Bloomberg most úgy értesült, hogy a Microsoft már tervezi a saját, ARM-alapú chipjeit, melyek eleinte szerverekben, később pedig Surface eszközökben is megjelenhetnek. Első körben az Azure szolgáltatás működését segítik.

Hirdetés

Jelenleg mind a szervereket, mind a Surface-eket javarészt Intel chipek hajtják, de a Surface Laptop 3-ból és a Surface Pro X-ből van AMD-s és qualcommos változat, egy Ryzen és az SQ2. Az ipar láthatóan hajlandó eltávolodni a piacvezető Inteltől, mivel már a riválisok is remeg alternatívákat kínálnak, és a vállalatok saját mérnökei jobban tudják optimalizálni azokat a rendszereket, amiknél az általuk fejlesztett chip üzemel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.