Hirdetés

A Microsoft nem aggódik a processzorhiány miatt



|

A redmondi óriást egészen addig nem érdekli az Intel processzorok készletproblémája, ameddig a PC-k képesek futtatni a Windowst.

Hirdetés

Az Intel processzorok hiánya sok gyártót érintett az elmúlt hónapok során: többek között az ASUS-t, a HP-t, a Lenovót, de még a Microsoftot is. Januárban a redmondi cég elárulta, hogy a 14 nm-es chipek készletproblémái a Windows licencek eladásaira is hatással voltak. 

Hirdetés

Nemrég a Microsoft egy konferenciabeszélgetést tartott a legutóbbi negyedéves eredményeiről, és arról beszélt, hogy az Intel processzorok hiánya többé nem ad okot aggodalomra, sőt, a következő negyedévvel kapcsolatban kifejezetten optimista a cég. 

Satya Nadella, a Microsoft ügyvezetője elmondta, hogy a Windows már 800 millió eszközre van telepítve, és az üzleti szektorban továbbra is a legbiztonságosabb és legproduktívabb operációs rendszer. A Gartner korábbi jelentése szerint az első negyedévben a PC-s eladások csökkentek, de az üzleti szektorra ez nem igazán volt hatással. 

Bár az Intel készletproblémái a harmadik negyedévre is kiterjedhetnek, a Microsoft ezt nem tartja túl nagy gondnak. Az üzleti szektorban és a prémium fogyasztói piacon is megfelelő a kínálat, a Microsoftnak pedig eleve ezek fontosak. 

A Microsoft gyakorlatilag egészen addig nem izgul, amíg egy hardver képes a Windowst futtatni, ráadásul az AMD mostanában egyre jobban betör a mainstream asztali piacra, de a laptopok mezőnyében is haladást ért el, még ha a Windows 10 on ARM nem is lett sláger egyelőre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.