Hirdetés

A Microsoft szerint a régi PC-ket jobban lelassítják a javítások



|

Akinek 2016-os vagy újabb számítógépe és processzora van, annak elvileg nincs miért félnie a javításoktól.

Hirdetés

Nemrég kitértünk rá, hogy a Meltdown és a Spectre elleni javítások milyen kellemetlen következményekkel járhatnak, milyen hibákat okozhatnak és milyen mértékben lassíthatják az egyes gépeket. 

Hirdetés

A hardveres sérülékenységek szoftveres javításának tehát ára van, bár kétségtelen, hogy nem minden tevékenység mellett van észrevehető teljesítményromlás. 

A Microsoft azonban részletesebben is beszélt arról, hogy a Windows biztonsági frissítései milyen hatással vannak és lehetnek a PC-k teljesítményére. A redmondi cég szerint akinek a számítógépe (és processzora) 2016-ban vagy később jelent meg a piacon, az gyakorlatilag a frissítés után nem tapasztal majd teljesítménybeli visszaesést. 

Aki viszont régebbi PC-t használ, az érezhető és észrevehető lassulással számolhat. 

A Microsoft azt mondja, hogy az Intel Skylake, Kaby Lake és újabb processzorokra építő Windows 10-es PC-knél a lassulás százalékos aránya elenyésző, és mivel milliszekundumokról beszélünk, ezért a legtöbb ember észre sem veszi majd a változást. 

Aki viszont Windows 7-et vagy 8-at használ, esetleg Haswell vagy régebbi szériás Intel processzora van, az azt tapasztalhatja, hogy alkalmanként a számítógépe lassabbnak érződik, mint korábban. 

A legnagyobb hatással a Windows Server-környezetekre van a frissítés, főleg olyankor, amikor sok adatot kell olvasni és írni. 

A Microsoft arról nem beszélt, hogy az AMD processzorokkal rendelkező PC-k tulajdonosai milyen teljesítménykülönbségekre számíthatnak. Az AMD-alapú gépekre irányított biztonsági frissítéseket hétfő éjszaka leállították, mert az ilyen PC-k a csomag miatt többé nem tudtak betölteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.