Hirdetés

A Microsoft x64 emulációval frissíti a Windows 10 on ARM-et



|

Várható volt, most azonban már a Microsoft is megerősítette, hogy hamarosan valósággá válik az x64-es emuláció a Windows 10 on ARM rendszeren.

Hirdetés

Tátong az appok világában egy szakadék, ami miatt az ARM-alapú windowsos laptopok és tabletek továbbra sem vonzóak az Intel-alapú gépekkel szemben, energiatakarékosság ide vagy oda. A gyenge alkalmazáskínálat eddig szó szerint megölte az ARM-alapú laptopok és tabletek mezőnyét, az x86-os appok zömét emulálni kellene. 

Hirdetés

Az új x64-es emulációhoz elsőként persze a Windows Insider program résztvevői férnek majd hozzá, várhatóan novemberben, egy frissített Edge böngészővel együtt. A Microsoft azt is megígérte, hogy együtt dolgozik majd a Lenovo, HP, Samsung, Acer márkákkal, hogy a Windows 10 on ARM platformon elért áttöréseket eljuttassák a fogyasztókhoz. 

Várhatóan 2021 második felében találkozunk majd kész termékekkel, amelyek egyébként a Qualcomm frissített Snapdragon 8cx Gen 2 platformjára építenek majd, jobb teljesítménnyel és akár 25 órás üzemidővel. Az első gép, ami erre a chipre épít, az Acer Spin 7 lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.