Hirdetés

A PC-d, iPhone-od és MacBookod is követhetik a Bluetooth hibája miatt



|

A támadók követhetik és azonosíthatják is a felhasználókat a Bluetooth-ban talált biztonsági résen keresztül.

Hirdetés

A Bostoni Egyetem kutatói olyan hibákat találtak a Bluetooth LE technológiában, amelyek a Windows 10, a macOS és az iOS operációs rendszereket használó eszközök követését teszik lehetővé. 

Hirdetés

A Bluetooth LE lényege az lenne, hogy kevésbé terhelje az akkumulátort, illetve megoldjon egy biztonsági kérdést a kapcsolatok létrehozása terén. Korábban ugyanis az eszközök folyamatosan sugározták a MAC-címeiket, ezáltal könnyű volt azonosítani és követni a Bluetooth-t aktívan használó eszközök tulajdonosait. A mostani szabvány periodikusan változó, véletlenszerű címet sugároz, ezt megkerülendő. 

A gond az, ahogyan a Microsoft és az Apple ezeket a címeket generálja. Egy megfigyelő a szakértők szerint képes lehet azonosítani és követni az egyes eszközöket, méghozzá olyan folyamatosan sugárzott üzenetek miatt, amelyek az eszköz jelenlétét jelzik más készülékeknek. 

A kutatók összeraktak egy olyan algoritmust, ami kihasználja, hogy nem egyszerre változik a tokenek azonosítása és a véletlen cím, emiatt pedig bármilyen eszköz követhető a fejlesztések és óvintézkedések ellenére is. Ráadásul még hackelésre sincs szükség ehhez. 

A hiba minden Windows 10, macOS és iOS rendszert futtató eszközt érint. Az androidosok ezúttal biztonságban vannak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.