Hirdetés

A Python most a legmenőbb programnyelv



|

Az IEEE Spectrum összeállította a 2020-as listát a legnépszerűbb programnyelvekről: ezek alapján a Python megelőzi a Javát.

Hirdetés

Az IEEE Spectrum 2020 legnépszerűbb programozási nyelveiből alkotott toplistát. Ennek összerakásához összesen 11 online forrás adait használták fel. A mérések szerint a Python továbbra is dominál a programnyelvek világában, második legnépszerűbb még mindig a Java, majd a C következik. Nagyot ugrott, a tizenegyedikről a hetedikre az Arduino (egyes körök ugyanakkor vitatkoznak, hogy az Ardunio egyáltalán programnyelvnek számít-e vagy pedig hardverplatformnak), 

Hirdetés

A szakemberek szerint a Python népszerűsége annak is köszönhető, hogy az oktatásban egyre többet használják, a diákok pedig a Pythonnal kapcsolatos kérdésekre kutatják a válaszokat. Hasonló volt a helyzet az 1980-as években a BASIC-kel, ami nagyon szem előtt volt, de csak kevés profi programozó használta. Az aztán eléggé eltűnt az otthoni számítógépes buborék kipukkanása után. 

Más vélemények szerint a diákok választásait is figyelembe kell venni, nem csak a profi programozókét. A Pythont pedig a BASIC-kel szemben a professzionális felek is gyakran használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.