Hirdetés

A Qualcomm erős okosóra-chipet készít



|

Alig került bele néhány viselhető eszközbe a Snapdragon Wear 3100, de a Qualcomm már dolgozik az erősebb utódon.

Hirdetés

A tavalyi bemutatójakor elég ígéretesnek tűnt a Qualcomm Snapdragon Wear 3100-as chip, azonban nem valami sok okosórába építették bele azóta. A chip 32 bites dizájnra, A7-alapú processzormagokra és 28 nm-es technológiára épít.

Ez utóbbi elég elavultnak hangzik, de a cég választása szándékos, így ugyanis a chip hatékonyabban működik. A legutóbbi jelentések szerint most azonban már készül is az utódja, a Qualcomm egy még erősebb okosórás lapkán dolgozik. 

Hirdetés

A WinFuture úgy tudja, hogy a Wear OS-alapú eszközökbe szánt chip 64 bites támogatást, Cortex A53 magokat és 12 nm-es technológiát hoz majd magával. A neve Snapdragon Wear 429 vagy Snapdragon Wear 2700 lehet. 

Ezzel a Wear OS-t futtató viselhető eszközök teljesítménye alaposan megnőhet, legalábbis most erre számítanak a szakértők. Jelenleg 1 GB LPDDR3-as RAM-mal és 8 GB eMMC tárhellyel tesztelik a lapkát, ami egyes tippek szerint akár a Snapdragon 429 lebutított kiadása is lehet (ezt a középkategóriás mobilokban használták mostanában). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.