Hirdetés

A ray-tracinget is támogatják majd az Intel GPU-k



|

Hivatalosan is megerősítették, hogy az Intel Xe grafikus vezérlők hardverszinten támogatják majd a legújabb NVIDIA vezérlőkkel újra divatba hozott sugárkövetést.

Hirdetés

A Xe grafikus vezérlőkkel hamarosan betör a videokártyák piacára az Intel, és akár fel is boríthatja a jelenlegi erőviszonyokat. Jim Jeffers, az Intel egyik divíziójának igazgatója és egyben mérnöke ráadásul nagy érdekességet árult el. 

Hirdetés

Jeffers hivatalosan is megerősítette, hogy a Xe architektúrára építkező videokártyáik hardverszinten támogatják majd a ray-tracinget. Ebben az esetben pedig tényleg úgy tűnik, hogy az Intel Xe vonalú videokártyái közvetlenül az NVIDIA GeForce RTX modellek ellenfelei lesznek. Az Intel jelen pillanatban azonban még nem célozta be a gamerpiacot. A cég Rendering Frameworkjének támogatása azonban megoldott.

Az Intel mindezzel elsőként az adatközpontok piacán kedvezhet a cégeknek, például olyanoknak, mint a Pixar. A legjobb animációs megoldások megalkotásához kell a ray-tracing, de csak processzoros erővel nem annyira ideális belevágni ebbe a világba. A Xe grafikus vezérlőkkel azonban egész más lesz a helyzet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.