Hirdetés

A régebbi alaplapokkal is működésre bírták a Coffee Lake processzorokat



|

A modderek stabil működésre bírták a chipeket a 100-as és 200-as szériás lapkakészletű alaplapokon.

Hirdetés

Az Intel nyolcadik-generációs Coffee Lake processzorainak az egyik legnagyobb gyengesége az, hogy nem kompatibilisek a korábbi, 100-as és 200-as szériás lapkakészletű alaplapokkal. Bár ugyanazt az LGA1151-es foglalatot használják, muszáj hozzájuk 300-as szériás lapkakészletű alaplapot is venni. 

Hirdetés

Míg egyesek szerint az Intel így erőszakolja ki az állandó vásárlásokat, addig az óriás szerint az új chipeknek olyan speciális igényeik vannak a megemelt magszámok miatt, hogy csak az új tervezésű alaplapokkal működnek. 

Kiderült azonban, hogy a pineket és a régebbi foglalatokat tekintve igazából kompatibilisek a Coffee Lake chipek a régi alaplapokkal is. A modderek pedig nemrég rájöttek, hogy tudják ezeket a processzorokat a régebbi platformokkal is használni. 

Az Intel alapvetően szoftveresen akadályozza meg a Coffee Lake CPU-k működését a régebbi alaplapokon - ez a CPU mikrokódjában van, az iGPU UEFI GOP driverében és az alaplapok BIOS-ában. Az Overclock.net modderei azonban sikeresen eltakarították a szoftveres korlátokat az útból, és később stabil működésre is bírták a Coffee Lake processzorokat a korábbi alaplapokon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.