Hirdetés

A ROG Phone 6D processzora simán veri a Snapdragon legerősebb chipjét



|

A teljesítménytesztek korábbi bajnoka is egy ROG Phone volt, nem lehet megverni az ASUS-t a jelek szerint.

Hirdetés

A Tech Szakkör Podcast adásában nemrég kicsit közelebbről is szemügyre vettük az ASUS Zenfone 9-et és a ROG Phone 6 Prót, amik a felvétel idejében még vezették az AnTuTu toplistáját. Azóta megváltozott a helyzet, a ROG Phone 5 Pro modellt azonban házon belül sikerült legyűrni, méghozzá a MediaTek chipjével.

A ROG Phone 6D-be a Snapdragon 8+ Gen 1 helyett a MediaTek legújabb SoC-je, a MediaTek Dimensity 9000+ került, ami a benchmark tesztek alapján mindenkit maga mögé utasított. GPU teljesítményben ugyan csak a hatodik helyre férne be a Snapdragon chipeket használó csúcsmobilok mögé, processzorteljesítményben annyira domináns, hogy összteljesítményben így is veri a mezőnyt.

A ROG Phone-ok mögé a Nubia RedMagic 7S Pro és 7 modellje fért oda, de ezek már érezhetően gyengébben teljesítettek a szintetikus teszten.

Hirdetés

Az előny elsősorban a MediaTek chipjébe épített nagyobb cache-nek köszönhető, és mivel a GPU-k teljesítménybeli különbsége csak nagyon kevés játéknál jelent valódi különbséget, a Snapdragonon nagy a nyomás, ha vissza akarják szerezni a vezető pozíciót a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.