Hirdetés

A Samsung bemutatta a szupermodern, mobilokba való új memóriachipeket



|

Az LPDDR5-ös DRAM a mesterséges intelligencia jövője előtt is utat nyit.

Hirdetés

A Samsung nem csak kiváló csúcsmobilokat épít, hanem az ezekben lévő hardvereket is folyamatosan fejleszti. A dél-koreai cég volt az első, amely sorozatgyártotta a 4 GB-os LPDDR4-es DRAM chipeket, és ez a cég segített a Qualcommnak is korábban a Snapdragon lapkákkal. A Samsung most bejelentette, hogy itt vannak az első 10 nm-es LPDDR5-ös memóriachipek. 

Hirdetés

Az LPDDR5-ös szabvány másfélszer gyorsabb a jelenlegi csúcsot jelentő LPDDR4X-nél, mindez 6400 megabit per másodperces adatrátát jelent. Egyetlen másodperc alatt 51,2 GB adat átküldésére képes az LPDDR5. 

A Samsung szerint az új chipek erőteljesebb gépi tanulást tesznek lehetővé mobilon, vagyis megnyílik az út a gyorsabb és okosabb mesterséges intelligencia előtt, illetve fejlődik a 4K-s felvétel, szerkesztés és visszajátszás. Az 5G-nek is utat engednek az új chipek. 

Jó hír, hogy az LPDDR5 még hosszabb üzemidőt garantál, mint az LPDDR4, ugyanis képes csökkenteni a feszültséget, ha kisebb munkára van szükség. Van egy mélyalvási módja is, ami kétszer hatékonyabb a jelenlegi tétlenségi módnál. Az új memória összességében 30 százalékkal takarékosabb az eddigieknél. 

A várakozások szerint a Galaxy S10-es okostelefonokba kerül a világon elsőként LPDDR5-ös DRAM. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.