Hirdetés

A Samsung hamarosan leleplezi új csúcslapkáját



|

Az Exynos 1080 chipset már novemberben bemutatkozik, de egy kicsit még várnunk kell mire készülékekben is láthatjuk majd.

Hirdetés

Jelenleg a Snapdragon 865+ megingathatatlanul tartja magát a csúcstelefonokban, de hamarosan a Samsung méltó konkurenssel lép piacra. Az Exynos 980 utódja, az Exynos 1080 lapkakészlet már novemberben bemutatkozik. 

A dél-koreai gyártó 5 nanométeres SoC-je lesz az első, mely az ARM A-78 processzorát használja majd, mindezt 3GHz-en és kiegészülve egy Mali-G78 GPU-val. 

A processzorok teljesítményét mérő AnTuTu oldalon az Exynos 1080 kimagasló, 181 ezres pontszámot ért el, ezzel pedig egy kicsit be is előzte a Snapdragon 865+-t.

Hirdetés

Ez mindenképp érdekes, hiszen ez utóbbi lapka hajtja a Samsung jelenleg csúcstelefonját, a Samsung Galaxy Note20 Ultrát, így valószínűleg még komolyabb teljesítményre számíthatunk, amikor átállnak a saját gyártású SoC-re.

Az Exynos 1080 november 12-én jelenik meg hivatalosan, ekkor azonban még nem találkozhatunk olyan telefonokkal, melyek használják majd. Az iparági források arról számoltak be, hogy a Vivo X60-asban lesz benne először, mely valamikor a közeljövőben debütál Kínában.

A megjelenést leszámítva persze minden szivárgásnak minősül, tehát nem érdemes készpénznek venni, de valószínűleg hivatalos infókból is bőséggel el leszünk látva hamarosan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.