Hirdetés

A Samsung is besegít a Polaris 30 GPU gyártásába



|

A GlobalFoundries mellett a Samsung is gyárt Polaris 30 GPU-t az AMD-nek a Radeon RX 590-es videokártyájához.

Hirdetés

Az AMD nemrég mutatta be a Radeon RX 590-es videokártyáját (a partnergyártókkal együtt). A grafikus vezérlőt a Polaris 30 GPU hajtja, ami az AMD első 12 nm-es GPU-ja. Azonban míg az NVIDIA kizárólag a TSMC-től szerzi be a Turing szériás GPU-kat, addig a Polaris 30 két forrásból is jön. 

Hirdetés

Az AMD a TechPowerUp kérdésére elárulta, hogy a Polaris 30-at jelenleg a GlobalFoundries és a Samsung is gyártja. Sajnos azt nem lehet tudni, hogyan lehet különbséget tenni az egyes chipek között. Az alkatrészek összerakása mindenesetre Kínában történik. 

Az AMD mindent szeretne megtenni azért, hogy elsőként dobjon a piacra 7 nm-es processzort és GPU-t. Ezek a Vega 20 GPU és a Rome processzor formájában jelennek majd meg, formálisan még az idei év vége előtt. A gyártást 2019-ben fokozzák majd, és elsőként az üzleti szektort veszik célba. 

A vállalat azt is megerősítette, hogy a 7 nm-es chipeket a TSMC-től kapja. A TSMC ugyanakkor elképesztően sok megrendelést kap a nagy ügyfeleitől 7 nm-es lapkákra, így minden nagy megrendelőhöz saját erőforrásokat rendel. Az AMD a jövőben további partnert is kereshet a 7 nm-es chipek gyártásához, és a tippek szerint a Samsung lehet a befutó. A GlobalFoundries ugyanis elkaszálta a 7 nm-es technológiáját, ráadásul el van foglalva a Zen, Zen+, Polaris és Vega 10 termékekhez az ostyagyártásokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.