Hirdetés

A Samsung már dolgozik a DDR6-on, ami négyszer gyorsabb lehet, mint a DDR4



|

Ezért is szomorú egy kicsit, hogy az új generáció hivatalos megjelenése még jóval odébb lehet.

Hirdetés

Már a fogyasztók számára is elérhetőek a DDR5-ös memóriák, amelyek alapvetően nagy előrelépésnek számítanak a DDR4-hez képest, de valószínűleg nem mostanában fog elterjedni szélesebb körben a használatuk.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Samsung már elkezdett agyalni a következő generációs RAM-okon.

Hirdetés

Az a hír járja, hogy a dél-koreai gyártó a JEDEC segítségével kezdte meg a DDR6-os szabvány fejlesztését, amivel 2024-re végezhetnek, de a hatodik generációs DDR RAM-ok jó eséllyel csak 2025-ben vagy 2026-ban jelenhetnek meg a piacon. A DDR6 adatátviteli rátája kétszer akkora lehet, mint elődjéé, és 12800 Mbps közeli teljesítményre is képes lehet, ami pedig négyszerese a DDR4 gyorsaságának. Sőt, overclock segítségével elvileg a 17000 Mbps sem lehetetlen.

Videokártyák terén a GDDR7 hozhat nagy áttörést, ami a várakozások szerint akár a 32 Gbps-es átviteli gyorsaságot is elérheti. Ám előtte még a GDDR6+ élvezhet prioritást, ami 24 Gbps-es sebességével szintén nagy előrelépésnek tekinthető.

A fentieken túl a Samsung még egy friss szabvánnyal készül, a HBM3-mal, ami 800 Gbps-es teljesítményével a nagyobb igényű CPU-kat és GPU-kat láthatja majd el a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.