Hirdetés

A Samsung Odyssey a windowsos kevert valóság királya



|

Jobb hardvert és funkciókat kínál a Samsung windowsos VR-headsete, mint bármelyik az eddigi mezőnyből.

Hirdetés

Október 17-én jelenik meg a Windows 10 őszi alkotói frissítése, amelynek az egyik legnagyobb újdonsága a Microsoft új kevert valósága lesz. A platform használatához persze szükség van egy headsetre is. Aki kifejezetten a kiterjesztett valóságot keresi, annak be kell érnie a 3000 dolláros HoloLensszel, egyébként VR-headsetből bőven lesz választék. 

Hirdetés

A meglévő Oculus Rift és HTC Vive után a PC-s gyártók is ringbe szállnak, a Microsoft specifikációira az Acer, az ASUS, a Dell, a HP és a Lenovo is saját headsetet épít. Ezeknek a vételára 300-400 dollár között alakul, a kontrollerek felára plusz 100 dollár. 

Az eddigi modellek gyakorlatilag teljesen egyforma tudást kínáltak - azonban a Samsung új Odyssey headsete többet tud a riválisainál. 

A Samsung Odyssey a többi eszközhöz hasonlóan 90 Hz-es képfrissítést és pozíciókövetést garantál, azonban a két 1440 x 1440-es LCD-kijelző helyett két darab 1440 x 1600-as AMOLED-képernyőt ad a Samsung, vagyis a nagyobb felbontást jobb kontraszt egészíti ki. A 105 fokos látómező helyett az Odyssey 110 fokos látómezőt ad, illetve beépített fejhallgató is van a 499 dolláros headsetben. A kijelzőt fel lehet hajtani, ha visszatérnénk az igazi valóságba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.