Hirdetés

A Samsungtól is fontos adatokat loptak az Nvidiát meghackelő bűnözők



|

A Lapsus$ csoport 190 gigabájtnyi adatot, köztük rendkívül érzékeny kódot szivárogtatott ki, amit állítólag a Samsung szervereiről emelt el.

Hirdetés

A Lapsus$ az utóbbi időszak egyik leglátványosabb kibertámadását hajtotta végre az Nvidia ellen, akiket nemrég újabb adatok közzétételével próbálnak rávenni, hogy engedjenek nem éppen mindennapi követeléseiknek. De a bűnözői csoport nemrég egy újabb nagyvállalat meghackelését jelentette be, ami szintén komoly fejfájást okozhat, ezúttal a Samsungnak. 

A koreai gyártó részéről egyelőre csak annyi információt kapott a sajtó, hogy igyekeznek felmérni a helyzetet, de az mindenképp okot ad az aggodalomra, hogy 190 GB, valószínűleg a Samsungtól kikerült információ már kering az interneten.

Hirdetés

A peer-to-peer módszerrel terjesztett állományok között állítólag megtalálható a Samsung több saját fejlesztésű alkalmazásának forráskódja, az eszközeikben használt biometrikus azonosítási módszerek algoritmusai, a Samsung-fiókok hitelesítéséhez és jóváhagyásához kapcsolódó programok, illetve több újabb Samsung termék bootloadernének a forráskódja. Az Nvidiával ellentétben a Samsung még nem kapott semmilyen követelést, amiért cserébe a Lapsus$ eltekintene további adatok kiszivárogtatásától, legalábbis nyilvánosan még nem tett közzé ilyet a kiberbűnözői csoport.

Emellett még azt sem igazán tudjuk felmérni, a fogyasztók és eszközeik biztonságát milyen mértékben fenyegetheti a hackertámadás, illetve a kérdéses kódok nyilvánosságra kerülése. Ehhez hasonlóan valószínűleg csak a tőzsdék hétfői nyitásakor derül ki, hogy a kibertámadás híre befolyásolja-e a Samsung piaci megítélését, ahogy azt tette az Nvidiával is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.