Hirdetés

A Sharp megveszi a Toshiba PC-s üzletágát



|

Olcsón jut hozzá a Foxconn tulajdonában lévő Sharp a Toshiba PC-s divíziójához.

Hirdetés

A Toshiba az utóbbi években a háttérbe vonult a PC-s üzletágával, és visszafogott kínálattal volt jelen a prémium és az üzleti laptopok, táblagépek és hibridek piacán. 

Hirdetés

Hamarosan azonban új kézbe kerül a Toshiba PC-s divíziója, ugyanis a Toshiba a leányvállalatot eladja a Sharpnak. 

Az előrelátható jövőben valószínűleg maradnak a piacon a Toshiba márkajelzésű számítógépek, ugyanis a Toshiba továbbra is licenceli majd a nevet (a Toshiba Client Solutions számára), a felvásárlás után is. 

A Sharpot errefelé a kijelzőiről és a televízióiról ismerjük, de a japán elektronikai cég okostelefonokkal, viselhető eszközökkel, háztartási gépekkel és egyebekkel is foglalkozik. A Sharp nagyjából egy évtizede szállt ki a PC-s piacról, most azonban visszatérhet. Persze nem árt figyelembe venni, hogy magát a Sharpot 2016-ban felvásárolta a kínai óriás Foxconn - aminek nincs szüksége a TCS-hez ahhoz, hogy PC-ket gyártson és értékesítsen. 

A Sharp a Reuters jelentése szerint mindössze 36 millió dollár körüli összeget fizet a Toshiba márkanévért és a kapcsolódó szellemi tulajdonáért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.