Hirdetés

A Snapdragon 7+ Gen 2 a középkategóriás telefonokkal is csodát tesz



|

A Qualcomm valódi generációs ugrást és hatalmas teljesítménynövekedést ígér az új chipnek köszönhetően.

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Qualcomm legújabb SoC-je, ami a középkategóriás okostelefonokból varázsol valódi multimédiás erőgépet, legyen szó tartalomgyártásról vagy fogyasztásról. Már a tavalyi Snapdragon 7 Gen 1 is hatalmas ugrás volt a 700-as szériához képest, az idei modell azonban még jobban felzárkózott a csúcskategóriás készülékekbe szánt chipekhez.

A Qualcomm már a névadással is szerette volna jelezni, hogy ez bizony egy hatalmas előrelépés, ezért nem egyszerűen Snapdragon 7 Gen 2-nek nevezték a hardvert. Ez önmagában egyelőre csak a vásárlók megzavarására alkalmas, úgyhogy nézzük, miért döntöttek így a vállalatnál:

Bár a chip továbbra is a tavalyi modell 4 nanométeres architektúráját használja, beemeltek olyan extrákat, amik korábban csak a csúcskategóriában voltak elérhetőek.

Hirdetés

A Kryo CPU 50%-kal jobb teljesítményre képes és akár 2,91 GHz-ig pörgethető, és az Adreno GPU teljesítményét is megduplázták. Csodával határos, hogy még így is sikerült 13%-kal csökkenteni a fogyasztást, miközben a Qualcomm AI Engine-t is integrálták, megduplázva annak teljesítményét.

A gyakorlatban sokkal jobb teljesítményt és élményt kapunk majd a játékokban, hála olyan extráknak, mint a volumetric rendering, az AVRS (auto variable rate shading), vagy épp az aptX lossless hangzás. A 18-bites ISP akár 200 megapixeles szenzorokat és 4K HDR videókat is tud kezelni egyszerre három kamera működtetésével, az új Snapdragon X62 5G Modem-RF rendszerrel pedig 4,4 Gbps-es letöltést, valamint 5G/4G Dual-SIM támogatást kapunk. 

Az első Snapdragon 7+ Gen 2 chipeket tartalmazó telefonok már a következő hetekben megjelenhetnek a boltok polcain.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.