Hirdetés

A sok hibás Intel chip miatt vált saját processzorra az Apple



|

Az Intel egyik korábbi mérnöke árulta el, hogy miért akar annyira saját chipekre váltani az Apple.

Hirdetés

Az Apple az idei WWDC-n erősítette meg a pletykákat, amelyek szerint két éves átállási időkerettel leváltja az Intel chipeket a Mac gépeiben, és saját Apple Silicont használ majd ezek helyett. Az Intel azóta megerősítette, hogy a maradék két évben támogatja az Apple-t, a Microsoft azonban még nem döntött, hogy emulálhatóvá teszi-e a Windowst a jövőbeli Maceken. Az viszont biztos, hogy az Apple egységesítené a platformokat és teljesítményelőnyhöz juttatná a Maceket. 

Hirdetés

Az Intel egyik korábbi mérnöke azt állítja, hogy az Apple azért siet ennyire az Intel chipek leváltásával, mert már a Skylake lapkáknál elég komoly minőségirányítási problémák voltak. 

Az Apple már 2020 vége előtt előállna az első saját processzoros Mac gépével, Ming-Chi Kuo szerint ez egy áttervezett iMac lesz, egyedi, ARM-alapú processzorral. Ezt egy 13 hüvelykes MacBook Pro kísérheti. Az Intel pedig azóta is azt kommunikálja, hogy a saját processzorai jobb élményt garantálnak majd, mint az Apple megoldása. Lássuk be, furcsa lenne, ha az ellenkezőjét állítaná.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.