Hirdetés

A Sony IMX500 az első MI-alapú kameraszenzor



|

Ez az első mesterséges intelligencia-alapú feldolgozással működő kameraszenzor, de a Sony nem mobilokba szánja az IMX500-at.

Hirdetés

A Sony bemutatta a világ első olyan kameraszenzorát, amely integrált mesterséges intelligencia-alapú feldolgozási képességekkel bír. A többrétegű konfiguráció a logikai chipnek hála képes ISP-feldolgozásra, valamint külön hardver nélkül nagysebességű AI-alapú feldolgozásra is. Az új IMX500 gyorsabb és biztonságosabb AI-kamerát eredményez, AI-chipek nélkül, csökkentve az adatátvitel válaszidejét és fogyasztását. 

Hirdetés

További előny, hogy metaadatok is kerülnek a kimenetbe, nem csak képi információk, így az adatmennyiség csökken, és a hackerek dolga is nehezebb. 

Maga az IMX500 egy 1/2,3 hüvelykes, 12,3 megapixeles szenzor, 93 dollárba kerül, a 4K@60fps-t és az 1080p@240fps-t támogatja. Ezt az újdonságot viszont nem mobilokba szánja a Sony, hanem nagy kereskedőknek és ipari cégeknek: például az Amazon önkiszolgáló pénztárainál is bevethetik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.