Hirdetés

A Supermicro nem lopta el az amerikai titkokat



|

A Bloomberg szerint adatokat lopott az amerikai cégektől a Supermicro. A Supermicro, az Apple, az Amazon és az Elemental tagadják a vádakat.

Hirdetés

Amerika mostanában nem igazán szereti a kínai tech cégeket. A Bloomberg jelentése szerint a Supermicro alaplapjait a kínai kormány arra használta, hogy amerikai üzletfelektől lopjon el titkokat

Hirdetés

A Supermicro tagadja a vádakat. A gyártó szerint az általa értékesített alaplapokon és szervereken nem volt kártékony chip. A vádak szerint a 2015-ben eladott alaplapok tartalmaztak ilyet. A Supermicro állítása szerint ilyesmivel sosem találkozott, és egyetlen cég vagy vásárló sem informálta hasonlóról. 

A cikkben említett Supermicro, Apple, Amazon és Elemental mind tagadták a vádakat. Az Apple a CNBC-nek elmondta például, hogy a Bloomberg újságírói nem voltak hajlandóak számításba venni, hogy a forrásaik tévedhetnek vagy félre vannak informálva. Az Apple szerint a Bloomberg egy 2016-os esettel keverheti össze a mostanit. Akkor egyetlen Supermicro szervernél találtak fertőzött drivert, az eset azonban egyszeri, véletlen és elszigetelt volt, nem jelentett támadást az Apple-re nézve. 

Az Amazon Web Services tájékoztatása szerint eddig sosem találtak módosított hardvert vagy kártékony chipet egyetlen Supermicro alaplapban sem. A Supermicrót pedig sosem kereste fel egyetlen kormányügynökség vagy hatóság sem az ügy miatt. 

A Supermicro komolyan veszi a biztonság kérdését, és folyamatos befektetéseket eszközöl a fejlesztések érdekében. A legtöbb cég ugyanazt a bérgyártót használja, a Supermicro pedig rendszeresen tart ellenőrzéseket a minősített partnereinél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.