Hirdetés

A szerverpiacon is beindult az AMD



|

Az Epyc előtti korszakhoz képest a tízszeresére növeli a szerverpiaci részesedését az AMD.

Hirdetés

A Digitimes forrásai szerint az AMD nagyon komoly megrendeléseket kapott az üzleti szektorban, a Dell, az IBM és a Nokia is AMD chipeket választott az adatközpontjaiba. Ennek hála 2020 végére 10 százalékos piaci részesedést szerezhet az AMD, vagyis tízszer olyan jól áll majd, mint az Epyc-korszak előtt. 

Hirdetés

Az AMD nemrég bemutatott, második-generációs Epyc processzorai 500 dollártól egészen 6950 dollárig nyújtózkodnak (ez utóbbi árért 64-magos, 128-szálas verzió jár). Az Intelhez képest magonként jellemzően olcsóbbak az AMD szerverchipek, miközben magonkénti teljesítményük hasonló. 

Az óriás nemrég szervezte meg ügyfélként a Dell EMC-t, az ATOS-t, az IBM Cloudot, a HPE-t, a Nokiát, az OHVcloudot, a TSMC-t és a Supermicrót. Ezek mindegyike Epyc processzort választott, a platform az utóbbi időben számos világrekordot is megdöntött. 

Mindez arra utal, hogy az adatközpontok világában ismét név lehet az AMD. Bár ezen a területen sosem volt igazán sikeres a cég, a visszatérése azért nagy dolog, mert egykor úgy nézett ki, hogy az Intel 99 százalékos uralma után el is tűnhet a kategóriából az AMD. Most a helyzet változott, az Intel pedig abban reménykedik, hogy 20 százalék alatt marad az AMD szerverpiaci részesedése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.