Hirdetés

A tartalomtól függően vált formát a Samsung nyújtható kijelzője



|

A koreaiak újdonsága 3 dimenziós élményt varázsol a 2D-s tartalmakból.

Hirdetés

Az LG nemrég mutatott be egy új eljárást, amellyel a riválisokra rálicitálva sokkal strapabíróbb kijelzőket ígér a hajtogatós telefonokba.

A megjelenítők gyártásában (is) piacvezető Samsung viszont már a következő lépésen gondolkodik, egy nemrég megvillantott prototípusa ugyanis a dinamikusan változó nyújtható panelek koncepcióját demonstrálja.

Hirdetés

A Global Tech Korea 2021 expón leleplezett technológia lényegében a 3D-s szemüvegek trükkjét ülteti át a valóságba, a nyújtható kijelző ugyanis a tartalomtól függően képes térben változni. Az alábbi demón a hömpölygő lávafolyamot mutatva például több ponton is kiemelkedik, olyan hatást keltve, mintha valódi magmát néznénk:

A 13 hüvelykes OLED kijelző valójában nem a Samsung első próbálkozása, a vállalat ugyanis már 2017-ben is megmutatott egy kisebb kivitelt, akkor egy havas hegycsúccsal érzékeltetve a koncepcióban rejlő lehetőségeket.

A koreai cég úgy véli, hogy a technológia egyaránt hasznos lehet a hordható eszközökben, az autóiparban és az IoT-kütyükben is, arról azonban egyelőre nem esett szó, hogy mikorra válhat belőle megvásárolható termék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.