Hirdetés

A TCL már a monitorodat is feltekerné



|

Minden eddiginél vékonyabb televíziókat, feltekerhető kijelzős koncepciókat és ultraolcsó 5G-s telefont is bemutatott a virtuális CES-en a TCL.

Hirdetés

A kijelző-technológiákban élen járó TCL nem aprózta el az idei CES-prezentációját, a cég ugyanis rengeteg újdonságot villantot és - mint azt láthattuk - nem csak a televíziókra koncentrálnak 2021-ben.

A vállalat nem titkolt szándéka ugyanis, hogy az IoT- és a mobil-piacon is megvesse a lábát, ehhez pedig a frissen bejelentett termékek bizony egészen jó alapot kínálnak. 

Fejlesztett mini LED, feltekerhető kijelző

Alig ismerkedhettünk meg a mini LED-megjelenítők fogalmával, a TCL máris csavar rajta egyet az újgenerációs OD Zero Mini-LED nevű fejlesztésével. A 2021-ben már piaci termékekbe szánt megoldásban kisebb LED-ek, több fényforrás és vadonatúj lencsekialakítás kapott helyet, amelyeknek köszönhetően a gyártó a fényforrás és a panel közötti távolságot 0 mm-re csökkenthette.

Hirdetés

Így pedig egy ultravékony, nagyteljesítményű háttérvilágítási modult sikerült megalkotni, mely teltebb színeket, részletgazdagabb megjelenést és páratlan látványt ígér.

Az OD Zero-s készülékek érkezése ugyan még várni kell, de a frissen bemutatott P725, C725 és C825 modellek mögötti már felsejlett az első ilyen modellek sziluettje. Rövidesen ezután az is kiderült, hogy a TCL az elsők között dobja piacra a Google TV alapú televíziókat, melyben a keresőóriás legújabb rendszere emeli majd új szintre a multimédiás tartalomfogyasztásunkat.

Mindemellett láthattuk, hogy a feltekerhető kijelző nem csak az LG-t foglalkoztatja, hisz a TCL is mutatott egy "zsebbaráttá" összezsugorodó mobilkoncepciót. A tényleges fejlesztés a cég által megálmodott 6,8 hüvelykes AMOLED megjelenítőjére épít, mely egyetlen érintést követően képes 7,8-es méretűvé "duzzadni".

Ennél kicsit merészebb lett az egyenesen a scifi-filmekből előlépő POLED képernyő, mely a kitekerést követően egy 17 hüvelykes kijelzőt kínál a felhasználóinak. A mindössze 0,18 mm vastagságú megjelenítő könnyen hordozható, és szinte bármely eszközbe jól beilleszthető és a gyártási költsége is alacsonyabb a hagyományos képernyőtechnológiáknál.

Telefonok és tabletek

Tavaly szintén a CES-en mutatta be első okostelefonjait a TCL, a készülékek pedig idén utódmodelleket kaptak és bizony a TCL 20-as család egyik tagja komoly tényező lehet a jelenlegi okostelefonos piacon.

A bejelentéssel egyidejűleg elérhetővé vált TCL 20 5G ugyanis 299 eurós áron került a boltok polcaira, ami egy középkategóriás telefontól nem feltétlenül újdonság, de ha hozzátesszük, hogy ezért az összegért 5G-s képességeket is kapnak a felhasználók az már egészen más megvilágításba helyezi a modellt.

A telefonban egyébként egy Snapdragon 690-es SoC dolgozik 6 GB RAM társaságában, a megjelenítője 6,67 hüvelykes, FullHD+ felbontású, és még egy tripla kamerarendszer is található a mobil hátlapján (48 megapixeles fő képalkotóval).

A nagyágyú mellett egy szerényebb modell is megjelent a cég kínálatában, a 20 SE pedig a belépő kategóriában igyekszik maradandót alkotni. A 149 eurós nyitóáron megjelenő modellben egy méretes, 6,82 hüvelykes, HD felbontású megjelenítő kapott elhelyezést, a készülékben pedig egy Snapdragon 460-as rendszerchip teljesít szolgálatot. Üzemidőben kiemelkedő lehet ez a modell, hisz a mobil gazdaságos hardverelemei mellé egy 5000 mAh-s akkumulátort csempészett a gyártó.

A telefonok mellett két új tablet is érkezett, az NXTPaper nevű modellben a cég saját "e-ink"-szerű kijelzője dolgozik, amit még a tavalyi IFA-n mutatott be a TCL, míg a TAB10S egy érintőceruzás, 4G-s tablet. Előbbi 349, utóbbi 199 eurós árcímkét kapott.

Ha pedig mindez nem lett volna elég a cég bemutatott még egy vezeték nélküli fülest (Moveaudio S600) és egy állatokra aggatható GPS-követőt (Movetrack PetTracker) is, sőt, még arra is jutott idejük, hogy legújabb viselhető eszközükről, a hamarosan debütáló TCL Wearable Display-ről is meséljenek kicsit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.