Hirdetés

A Teams új funkciójával elkerülheted, hogy mindenki le akarjon némítani



|

A Microsoft konferenciaszoftvere hamarosan képes lesz rá, hogy kiszűrje a beszélgetés résztvevőinek környezetében szóló zenét.

Hirdetés

A világ jelenlegi helyzetében úgy tűnik, 2022-ben is a munka fontos részét képezik majd rengeteg vállalatnál az online megbeszélések, így az sem meglepő, hogy a Zoom, a Prezi és riválisaik szorgalmasan lapátolják az új funkciókat konferenciaszoftvereikbe. A Teamset fejlesztő Microsoft például a zene kapcsán szolgál két rendkívül hasznos funkcióval, a tervek szerint még januárban.

Redmondban ugyanis a gépi tanulás segítségével létrehoztak egy zenefelismerő programot, ami a videohívásaink hangjait elemzi. Ha pedig ritmust és dallamokat észlel, feldob egy értesítést, amiben választhatunk, hogy mit is szeretnénk kezdeni a környezetünkben szóló zenével.

Hirdetés

Ha szeretnénk, bekapcsolhatjuk a valós időben működő szűrőt, ami úgy némítja el a körülöttünk szóló muzsikát, hogy a beszédünk mindeközben továbbra is érthető marad, ami, ha jól működik a funkció, rendkívül hasznos lehet bizonyos helyzetekben.

A Teams fejlesztői szerencsére azt is felismerték, hogy vannak olyan videohívások, amiknek nagyon is fontos komponensét képezi a zene. Ezért ha online veszünk részt egy zeneórán, vagy táncoktatáson, akkor egy másik gomb megnyomásával aktiválhatjuk a hívásunk hangminőségét jobbá tévő módot, így ezek is még jobb élményt nyújthatnak a felhasználóknak.

A konferenciaszoftverek többsége a tavalyi év során bevezette a lehetőséget, hogy a nem pont ideális képi hátterünket valami kevésbé zavaróra cseréljük, ezt követően jó látni, hogy a hangélményt is igyekeznek hibátlanná tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.