Hirdetés

A tévé erejével adna netet a Microsoft



|

A Microsoft a tévés jelsugárzásban üresen maradt tartományokat használná fel az internetes jel sugárzására.

Hirdetés

Egyre több cég igyekszik internetelérést biztosítani a félreeső vagy nehezen lefedhető területeken: a Google óriási léggömbökkel, a Facebook drónokkal, a SpaceX műholdakkal próbálkozik. A Microsoft pedig a tévéjellel. 

Hirdetés

A jelentések szerint a Microsoft a tévés jelsugárzásban üresen maradt tartományokat használná fel az internetes jel sugárzására, ezzel pedig vezeték nélkül adna internetet. 

A technológia nagy távolságokon keresztül is működőképes, ráadásul a jel áthatol a betonfalakon és egyéb akadályokon, amelyekkel a mobilnetes elérésnél és a WiFi-nél meggyűlik a bajunk. 

Persze a rendszer használatához előbb hatósági jóváhagyás kell, amivel lehet némi gond, ugyanis a tévészolgáltatók aggódnak, hogy az internetszolgáltatás összeveszne az ő tévés jelükkel. 

A felhasználóknak emellett drága hardverre is szükségük lenne a jel vételéhez - bár a Microsoft szerint az 1000 dolláros ár hamarosan 200-ra mérséklődik, vagyis annyi lesz az eszköz, mint egy drágább router. 

A Microsoft ezzel még nem lesz internetszolgáltató Amerikában, viszont együtt dolgozik azokkal. A technológiát külön projektek keretében majdnem egy évtizede teszteli már a vállalat. Azt nem tudni, hogy milyen minőségű szolgáltatást lehet így elérni, illetve azt sem, hogy az mikor startolhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.