Hirdetés

A TSMC gyárthatja a Huawei új csúcslapkáját



|

7 nm-es FinFet gyártástechnológiával készülhet a Kirin 980-as SoC.

Hirdetés

A Mate 9 óta a Huawei egyik nagy erősségének mondható a házon belül fejlesztett Kirin SoC. A Kirin 960 és a Kirin 970 egyaránt bizonyították, hogy nem csak felérnek a Qualcomm csúcslapkáihoz, bizonyos helyzetben le is körözik azokat. 

Hirdetés

A Mate 10 Pro, P20 és P20 Pro okostelefonokban lévő Kirin 970-es SoC a TSMC 10 nm-es gyártástechnológiájával készült. Korábbi pletykák alapján úgy nézett ki, hogy a Kirin 980-at már a Samsung gyártja. A legutóbbi jelentések szerint ugyanakkor a chipek többségét továbbra is a TSMC gyártja majd, méghozzá 7 nm-es FinFet technológiával. 

A Kirin 980-as lapka az idei év második felére áll majd készen, vagyis éppen időben ahhoz, hogy bekerüljön a Huawei következő zászlóshajójába, a Mate 10 Pro utódjába. A Mate 10 Pro tavaly októberben debütált. 

A Kirin 970 már dedikált neurális feldolgozóegységgel is rendelkezett a mesterséges intelligenciára építő feladatok felgyorsítása érdekében. Ugyanez igaz lesz a Kirin 980-as chipre is. 

A TSMC egyébként már megkezdte a 7 nm-es chipek sorozatgyártását, így azokkal számos mobileszközben találkozhatunk az idei év végén vagy a jövő év elején. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.