Hirdetés

A TSMC gyárthatja az RTX 4000-es kártyák chipjeit, és ez további drágulást jelenthet



|

Az Nvidia a pletykák szerint elpártol a Samsungtól, új alapokra helyezik a következő generációt.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre több vad pletyka és épp csak meg nem erősített hír látott napvilágot az Nvidia háza tájáról.

Ez valahol érthető, hiszen továbbra sem nagyon lehet kapni a jelenlegi GPU-kat, amiknek egyébként ismét emelkedőben az ára, így jobb híján tervezgetjük a jövőt, hátha az valamivel jobb lesz. Nos, az Nvidiának a jelek szerint elég határozott elképzelései vannak.

A legfrissebb pletyka forrása az a Kopite7kimi, aki az Ampere kártyák érkezéséről is idő előtt beszámolt.

Hirdetés

Ő úgy tudja, hogy az RTX 4000-es vonalat már nem a Samsung gyárában készítik elő, a 8nm-es csíkszélességről ugyanis a TSMC N5-re váltanak.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a TSMC neve felbukkan a következő generáció kapcsán, maguk a kártyák pedig valamikor 2022 utolsó három hónapjában kerülhetnek a boltok polcaira. Legalábbis papíron.

Az mondjuk bizonyos fokú aggodalomra adhat okot, hogy a TSMC épp mostanában közölte a partnerekkel, hogy kénytelenek minden gyártás árát 10-20%-kal növelni, ez pedig kihathat az Nvidia következő generációs kártyáira. Bár most sem nagyon mentünk az ajánlott fogyasztói ár triplája alá, úgyhogy igazából egy 10%-os változást szinte észre sem vennének a vásárlók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.