Hirdetés

A TSMC jövőre már sorozatgyártja az 5 nm-es chipeket



|

Iparági források szerint jövő márciusban indítja el az 5 nm-es lapkák sorozatgyártását a TSMC.

Hirdetés

A Digitimes iparági forrásoktól úgy tudja, hogy a TSMC már jövő márciusban megkezdi az 5 nm-es chipek sorozatgyártását. A tervek ekkor jutnak majd el az úgynevezett tape out fázisba, és ekkor integrálhatják a cégek a jövőbeli termékeikbe a lapkákat. 

Hirdetés

Amennyiben két évvel a 7 nm-es gyártósorok elindulása után valóban sikerül átállni az 5 nm-re, akkor valamilyen szinten ismét érvényben lesz a Moore-törvény. 

Az EUV technológiára építő 5 nm-es eljárás a meglévő FinFET tranzisztorokat használja majd, de sebességben, teljesítményben és sűrűségben is várhatóak fejlesztések a meglévő 7 nm-es technológiához mérten. 

A sebesség nagyjából 15 százalékot fejlődhet, míg a sűrűség akár 80 százalékot is. Ez mindenki számára remek hír, ráadásul a fogyasztás akár 30 százalékkal is mérséklődhet mindezekkel párhuzamosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.