Hirdetés

A Twitter elfelejtett szólni egy fontos változtatásról



|

Nem szólt, csak lépett, aztán frissítette a szabályzatot, minek következtében elbúcsúzhatunk a nem hivatalos Twitter-appoktól.

Hirdetés

Ha Twitteren posztolnál, posztokra válaszolnál, lájkolnál, vagy úgy általában bármit csinálnál, azt ezentúl csak a hivatalos applikáción keresztül teheted meg. Lényegében erről szól a közösségi oldal legújabb lépése, amelyet Elon Musk tulajdonos-vezérigazgató stílusához méltóan egyik napról a másikra, figyelmeztetés nélkül tettek meg.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy senki, aki nem a Twitter alkalmazottja, nem fér hozzá ezentúl az alkalmazásfejlesztői felülethez (API). Erre azoknak volt szükségük, akik saját szolgáltatásukba, például a közösségi oldalakat egy felületen kezelő applikációjukba építették be a Twittert.

Hirdetés

Mostantól ennek vége: a vállalat a napokban egyszerűen deaktiválta a hozzáférést az API-hoz, majd csak ezek után frissítette a fejlesztők számára írt ötezer szavas (értsd: élő ember nem olvassa el) felhasználói szerződést. Az Engadget rákérdezett, mi is történt, mire a Twitter azt válaszolta, hogy régóta meglévő szabályokat érvényesítenek most, de ez nem igaz, mivel a tiltást csak most vezették be, és úgy tesznek, mintha mindig is így lett volna.

Úgy tűnik, az API-t használó appok és weboldalak már most kárát látják a szigorításnak, a Fenix nevű népszerű Twitter-alternatíva például január 12. óta nem jelenít meg friss posztokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.