Hirdetés

A Valve állítólag lemondott a VR-ról, mostantól másra fókuszál



|

Új irányt választott magának a Valve, miután úgy tűnik, nem sikerül a legnagyobb hallá válnia a VR-piacon.

Hirdetés

Nagy hangsúlyt fektetett az elmúlt években a VR-játékokra és hardverekre a Valve, mi több, a piacvezető PC-s platform, a Steam üzemeltetője a virtuális valóságot egyenesen a gaming jövőjének kiáltotta ki. A Steamen számtalan ilyen jellegű cím fellelhető, sőt a Valve maga is fejlesztett egy szemüveget, ami jelenleg az egyik, ha nem a legjobb a kategóriában, most azonban úgy tűnik, hogy paradigmaváltás következik, és új irányba fordul a PC-s videójáték-ipar legnagyobb szereplője.

Hirdetés

A hírek Tyler McVickertől származnak, aki nemrégiben a Half-Life 3-mal kapcsolatos pletykákat is újra felélesztette. A Valve News Network mögött tevékenykedő szivárogtató elmondta, hogy tudomása szerint a Valve elvesztette az érdeklődését a VR iránt, miután a Meta (korábban Facebook) is jelentős beruházásokat hajtott végre ezen a területen, továbbá úgy fest, hogy az önálló eszközöké a jövő, amire a játékplatform nem volt felkészülve.

Gabe Newell cége inkább a hordozható eszközökre szeretne koncentrálni a jövőben, hiszen erre a piacra is nemsokára betörn a Steam Deck révén. E döntés egyik áldozata a korábban project Citadel kódnéven futott VR-játék lehet, ami szerencsére nem vész el, csupán átalakul egy, a Steam Deck képességeit bemutató programmá.

A Valve persze nem állított le minden VR-ral kapcsolatos munkálatot a cégen belül: a hírek szerint például készülőben van egy újabb VR Half-Life játék és egy önálló VR-szemüveg is, azonban belsős információk szerint mindkét projektnek legfeljebb 50% esélye van a túlélésre.

Mi azért reméljük, hogy a Valve új játéka és hardvere is átvészeli ezt az időszakot, mert a Half-Life: Alyxnél semmi sem bizonyítja ékesebben, hogy mire képesek a cég fejlesztői, ha időt és pénzt is kapnak a kivitelezésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.