Hirdetés

A Valve már a Steam Deck és a Steam Controller következő generációján gondolkodik



|

Nem lesznek eget rengető változások, de nagyban javul az élmény.

Hirdetés

Talán a Valve sem számított arra, hogy a Steam Deck ekkora siker lesz, a megjelenés óta azonban túlnyomó többségben vannak a pozitív vélemények, a gyártó pedig nem győzi a világ minden pontjára importálni a hordozható eszközt, amiből rögtön el is fogy minden darab, ahogy lejön a szalagról.

Ennek fényében nem csoda, hogy a Valve mérnökei már azon törik a fejüket, legközelebb milyen frissítéssel lássák el a rendszerüket.

A fejlesztést végző két mérnök, Lawrence Yang és Pierre-Loup Griffais a The Verge-nek mesélt arról, milyen változtatásokat akarnak eszközölni a Steam Deck következő revíziói során.

Hirdetés

Az új Steam Deck modellek már halkabb ventilátorral érkeznek

A Steam Deck az első pillanattól kezdve két különböző gyártó ventilátoraival van szerelve, az egyiké pedig jelentősen hangosabb, mint a másiké. Ugyan a Valve még mindig egyaránt vásárol alkatrészt a Huayingtól és a Deltától, egy apró hangelnyelő szivaccsal orvosolták a problémát. Ha persze valaki a hangos verzióval rendelkezik, egyszerűen vásárolhat egy Huayingot (a halkabb verzió) az iFixit oldaláról, ami hivatalosan is támogatott alkatrész kereskedője a Steam Deck konzoloknak.

A Valve nyitott arra, hogy csináljon egy új Steam Controllert

A Steam Deck egy hosszas, korábban kevésbé sikeres eszközöket kitermelt evolúció része. Ugyan a Steam Link és a Steam Controller nem váltotta meg a világot, mindkettő kellett ahhoz, hogy a Valve végül előálljon a méltán népszerű kézikonzollal. Yang elmondta, ugyan most semmi konkrét nincs még tervben, nyilván számolnak vele, hogy hatalmasat dobna az ökoszisztémán, ha a megszokott Xbox és PlayStation kontrolleren túl egy saját verziót is kínálhatnának a játékosoknak, ezzel pedig mindenképp foglalkozni szeretnének a jövőben.

Hamarosan önállóan állíthatók lesznek a hangforrások szintjei

Azoknak, akik PC-n játszanak, a legtermészetesebb dolog, hogy a Windows-ban (ha az elmúlt időben még rejtegeti is a Microsoft), lehetőség van önállóan, minden forrás szintjén állítani. A Steam Deck azonban natívan nem Windows-t futtat, hanem egy módosított Linux-disztrót, amiben egyelőre nincs erre lehetőség. Szerencsére a Valve mérnökei már dolgoznak a megvalósításon.

A jövőben akár mobiljátékokat is támogathat Steam Deck rendszere

Napjainkban egyre több kiemelkedő minőségű játék jelenik meg elsősorban okostelefonokra, amik aztán átkerülhetnek PC-re is, a Steam Deck azonban kiváló lehetne mobiljátékok futtatására. Szerencsére Griffais beszámolója alapján a Valve-et már több telefonos kiadó is megkereste, az együttműködésre pedig ők is nyitottak, mindaddig, amíg a kizárólag érintőképernyővel játszható címek ezt nyilvánvalóan kommunikálják.

Végül a lényeg: A Steam Deck 2 nagyobb kijelzővel és akkumulátorral érkezik

A Nintendo Switch a megjelenés óta két revízión esett át. Először az akkumulátor teljesítményét növelték, majd a képernyő hiányosságait pótolták valamelyest az OLED verzióval. A Valve szintén erősíteni szeretne ezeken a területeken a Steam Deck következő generációjával, arról azonban semmit nem árultak el, hogy egész pontosan mit szeretnének elérni, ahogy arról sem, mikor várható a következő verzió megjelenése.

Meglepő módon a Valve mérnökei hárítottak, mikor szóba került, hogy esetleg több lóerőt is kaphatna a frissített RDNA 3-as mobil grafikus processzorok fejlődésével a következő kézikonzol, bár emögött valószínűleg az áll, hogy nem akarják ilyen szinten fragmentálni a közösséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.