Hirdetés

A Valve megmutatja, hogyan lehet szétszedni a Steam Decket, de nem ajánlja, hogy bárki megpróbálja



|

A mérnökök szerint komoly problémákat okozhatunk, és még ha sikerül is összerakni, nem lesz olyan, mint új korában.

Hirdetés

Mindig üdvözöljük, amikor egy gyártó már a megjelenés előtt megmutatja, hogyan lehet szétszedni az eszközét, hogyan helyezkednek el benne az alkatrészek, és milyen rejtett csavarokba futhatunk bele, ha egy meghibásodás esetén nekünk vagy a szakembereknek esetleg neki kell állni a javításnak. PC-t egyébként is szeretünk bütykölni, a Steam Deck pedig valójában egy PC, így alig vártuk, hogy valaki végre szétkapja.

Hirdetés

A Valve-nél is tudták, hogy a youtuberek is megbontják majd a kasznit, így inkább elébe mentek a dolognak, és ők maguk végezték el a szétszerelést, hogy megmutassák, hol helyezkednek el az egyes alkatrészek. Bár elsőre nem tűnik kifejezetten bonyolultnak a konstrukció, a narrátor nem győzi hangsúlyozni, hogy 

otthon ezzel inkább senki ne próbálkozzon

Az csak egy dolog, hogy véletlenül is átszúrhatjuk mondjuk az akkumulátort, de az összeszerelésnél is véthetünk olyan hibákat, amelyek csökkentik az eszköz strapabírását. Emellett megerősítést nyert az is, hogy a memória modulok forrasztva vannak, az SSD viszont cserélhető, de a mérnökök ennek piszkálását sem ajánlják egyelőre. Az SSD ugyanis nagyon közel van például a Wi-Fi chiphez, és bár ezt a konkrét modellt tesztelték, mások könnyen bezavarhatnak. A későbbiekben egyébként bővíti majd az alkatrészlistát a Valve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.