Hirdetés

A világ egyik legerősebb szuperszámítógépét építi az Nvidia és a Microsoft



|

Összefogás keretében egyesítik az Azure és az Nvidia GPU-k erejét.

Hirdetés

Ma már közhelynek számít, hogy a mesterséges intelligencia alapú technológiák kulcsszerepet játszanak majd a jövőben, így a veterán tech nagyvállalatok is igyekeznek a legjobb pozícióból indulni ebben az új korszakban.

Ezt szolgálja az Nvidia és a Microsoft nemrég bejelentett összefogása, melynek keretében a világ egyik legerősebb szuperszámítógépét építik meg, hogy új kapacitásra tegyenek szert egy izgalmas területen.

A redmondiak az Azure felhős infrastruktúrát, a zöldek pedig a H100-as és A100-as GPU-ik "tízezreit", valamint a Quantum-2 InfinitiBand networking platformot dobják be a közösbe, vállalati ügyfelek széles körének téve elérhetővé a kiterjedt méretű, korszerű mesterséges intelligenciás modellek képzését, telepítését és skálázását. Az együttműködés emellett érinti a Microsoft mély tanulási (deep learning) szoftverét, a DeepSpeedet is, amit az Nvidiával kollaborálva kalapálnak tovább.

Hirdetés

A felek szerint az új szuperszámítógép egyben a DALL-E-hoz hasonló generatív MI-modellek továbbfejlesztésére is alkalmas lehet, amelyek tanulási algoritmusok segítségével képesek tartalmak (pl. képek, szövegek, és már videók is) előállítására.

"A mesterséges intelligencia technológiai fejlődése és az iparági elfogadása is gyorsulóban van. Az alapmodellek terén elért áttörés kutatások hullámát indította el, új startupokat támogatott és új vállalati alkalmazásokat tett lehetővé. A Microsofttal való együttműködésünk a kutatók és a cégek számára a legmodernebb MI-infrastruktúrát és szoftvert biztosítja, hogy kihasználhassák a mesterséges intelligencia transzformatív erejét."

- mondja az összefogásról Manuvir Das, az Nvidia vállalati számítástechnikáért felelős alelnöke. Egyébként nem a Microsoft az első tech óriás, amely a zöldekre támaszkodik, hiszen a Meta az év elején jelentette be, hogy az Nvidiával építteti meg a világ leggyorsabb MI-szuperszámítógépét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.