Hirdetés

A világ legerősebb mobil Intel CPU-ja hajtja az Asus üzleti notebookját



|

Elnyűhetetlen igavonó ExpertBookokat mutatott be az Asus 40 GB RAM-mal, 360 fokos zsanérral és akár Intel dedikált GPU-val.

Hirdetés

Több generáció óta szemezünk az ExpertBookokkal, amelyekről igen keveset tudnak a hazai felhasználók. Ez az Asus kifejezetten munkára kifejlesztett gépcsaládja, melyben már eddig is jelentek meg érdekes és kiváló darabok, ám az extravagáns megoldások helyett ezúttal a hasznos és praktikus funkcióké a főszerep.

Idén egészen új dizájnt kaptak az ExpertBookok és új trükköket is megtanultak, sőt, ha kell, olyan erősek tudnak lenni, hogy azt még egy gaming laptop is megirigyelhetné.

Hirdetés

ExpertBook B5 páros

A klasszikus kialakítású notebookok világába két új ExpertBook csöppen be még 2022 vége előtt. Az ExpertBook B5 egy OLED-kijelzővel szerelt, 12. generációs Intel Core i7 processzorral rendelkező gép, aminél természetesen a sok vállalat által elvárt vPro opció is elérhető. Ez a gép 1,4 kg-os - könnyebbet már láthattunk, de olyat nem, ami emellett 16"-os kijelzőt kínál és dedikált GPU-val is kérhető.

Nem is kérdés, hogy a sebességben nincs kompromisszum, ezért az Intel Core i7-1270P CPU mellé 40 GB RAM került NVMe SSD társaságában, sőt, utóbbinál a RAID-opció is elérhető. A kijelző meghajtásánál az Asus mérnökei úgy látták jónak, ha egy Intel Arc A350M GPU-ra bízzák a dolgot - nagyon reméljük, hogy tudják, mit csinálnak és erre a grafikus chipre rá lehet majd bízni a komoly munkát.

A B5-ből egy Flip változat is készül, vagyis 360 fokos zsanérral és érintőkijelzővel szerelt üzleti hibrid notebook, amire eddig nem volt példa az ExpertBookok világában.

Izomból bármit

A harmadik modell az ExpertBook B6 Flip, ám a hibrid kialakítás senkit ne tévesszen meg: ez egy bivalyerős laptop. A 16"-os gépbe ezúttal egy miniLED-es, 1000 nit fényerőre képes panel került, a gépházban pedig a ma kapható legerősebb mobil CPU, egy Intel Core i9-12950HX dolgozik. Ehhez temérdek memória és SSD-tárhely tartozik, valamint egy Nvidia RTX A2000 GPU is, ami kifejezetten a 3D modellező, tervező programok futtatásakor jön majd kapóra. A hűtésre is odafigyeltek a mérnökök, 135 watt TDP áll rendelkezésre a CPU+GPU párosnak.

Az ExpertBookok év végéig megérkeznek, de árakat egyelőre nem kaptunk, így be kell érnetek a tippünkkel, miszerint drágák lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.