Hirdetés

A világ leggyorsabb gamer telefonjának címére pályázik a ROG Phone 5



|

A készülék megjelenése ugyan még odébb van, mégis egyre többet lehet tudni a gyártó új csúcsmodelljéről.

Hirdetés

A gamer okostelefon kategória megszületése és fennmaradása sokak számára mind a mai napig érthetetlen, hiszen az eszközök jellegéből fakadó méretkorlátok és az érintésérzékeny kezelhetőség behatárolják a játékfejlesztők mozgásterét. Sokan az ASUS-t is aggódva figyelték, mert bár a Republic of Gamers miatt szerzett tapasztalatok egybegyúrásával létrehozható valami egyedi és izgalmas, nem biztos, hogy egy telefon formájában van rá szükség, akár több generáción keresztül.

A terv azonban bevált, és a gyártó épp a negyedik (név szerint 5-ös) ROG Phone bejelentésére készül, és az előzetes teszteredmények szerint nagyon is van ok a bizakodásra. Míg a készülék első két generációja a recept tökéletesítésére fókuszált, illetve bizonyos funkciók kipróbálására is volt lehetősége a mérnököknek, addig a ROG Phone 3-mal érkeztünk el a nagybetűs Gamer Telefonig.

Hirdetés

Nem csoda, ha erre válaszul a ZTE is bekeményített a Red Magic 5G-vel, a Xiaomi pedig épp készül a nagy válaszcsapásra a Black Shark új kiadásának előkészítésével. A recept alapja a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapka lesz, aminek előzetes teljesítményét sikerült elkapni a ROG Phone 5 egyik tesztpéldányának köszönhetően.

A Geekbench tesztprogram összegzőlapján elég egyértelműen látszik, hogy egymagos terhelés esetén a Snapdragon 888 igen jól teljesít, többmagos tesztek futtatásában pedig hozza az elvárt szintet. A tesztkészülékben ezúttal 16 GB-nyi memória üzemelt, ami nem újdonság a ROG Phone korábbi konfigurációit tekintve, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz globálisan elérhető ez a kiépítés.

A készülék egyéb adatait tekintve kijelenthetjük, hogy a mérnökök ezúttal is a játékosokra fókuszáltak, a 6000 mAh-s akkumulátor mellé egy 65 W-os gyorstöltésre képes adapter jár, ami még ezt az óriási telepet is extrém gyorsan tudja feltölteni. A 6,78"-es AMOLED kijelző frissítési frekvenciája egyelőre nem tisztázott, a kiszivárgott fotókon azonban észrevehető egy másodlagos kijelző is a telefon hátulján.

Hogy ez mire lesz képes, illetve a ROG Phone 5-höz milyen kiegészítők járnak, leghamarabb március végén, április elején derülhet ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.