Hirdetés

A Vizio is beintett a LeEconak



|

100 millió dollárt követel a Vizio a LeEcotól, miután a beígért felvásárlás elmaradt.

Hirdetés

Az elektronikával és médiával foglalkozó LeTV 2016 elején nevet váltott, majd LeEcoként termékek és szolgáltatások armadájával akarta elárasztani a világot. Érdekes készülékeket mutatott a cég, bejelentette, hogy felvásárolja az amerikai Vizio tévégyártót, illetve okostelefonokkal megy az amerikai piacra. 

Hirdetés

Idén azonban minden darabokra esett, mint arról nemrég beszámoltunk. Mostanra még az ügyvezető vagyonának egy részét is befagyasztották a tartozások miatt. 

Lehet még ennél rosszabb? Igen: a Vizio most 100 millió dollárra perelte a céget. Volt ugyanis a két fél megállapodásában egy kitétel, amely szerint a LeEco 100 millió dollárt fizet, ha a felvásárlás valamiért meghiúsul. A Vizio szerint a LeEco ennek a felét sem szándékozik kifizetni. 

Egyelőre nem tudni, hogy milyen erőforrásai maradtak a LeEconak, amely eladta a Szilícium-völgyi főhadiszállását, leépítette az amerikai terveit és munkaerejét, megszüntette az előfizetéses szolgáltatásait, majd egy 2,2 milliárd dolláros befektetés után is pénz szűkében maradt, a dolgozóit nem fizeti, ahogyan a beszállítóit sem. 

Mozgalmas év ez a LeEco számára, amely minden jel szerint hamarosan végleg elsüllyed. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.