Hirdetés

A Windows 10 alkotói frissítés újdonságai: első rész



|

Bemutatunk néhány remek újdonságot, amely helyet kap a Windows 10 következő nagy frissítésében.

Hirdetés

Bár elsőre úgy tűnt, hogy a Windows 10 alkotói frissítése idő előtt, már az általános megjelenés előtt tölthető, a Microsoft végül az ISO képfájlokat és az új frissítési segédet is visszavonta. Vagyis a felhasználóknak meg kell várniuk a jövő hónapban esedékes frissítés általános kiadását. Milyen újdonságokat hoz a Windows 10 következő nagy frissítése? Mutatunk néhányat. 

Hirdetés

Alkalmazáslista elrejtése a Start menüben

A Start menü még nem tökéletes. Az évfordulós frissítés hozott egy applistát a csempék mellé, amivel sokan elégedetlenek voltak. A Microsoft meghallgatta a kéréseket, az alkalmazások listája elrejthető lesz. 

Éjszakai mód

Az Apple után a Microsoft sem marad ki a sorból, a Windows 10-nek lesz saját f.lux modulja. Night Light néven kell majd keresni a műveletközpontban. A bekapcsolásával - természetesen a funkció idő szerint ütemezhető - a képernyő színe melegebb lesz, a szemeink kevésbé fáradnak este. 

Dinamikus zárolás

A Windows 10 képes lesz automatikusan zárolni a gépet, ha a párosított Bluetooth-képes eszköz hatótávon kívülre kerül. Okostelefonokkal és néhány viselhető eszközzel is működik majd a funkció. 

Témák és színek

A testre szabhatóság jegyében az alkotói frissítés visszahozza a témákat, és a színekből is hatékonyabban lehet majd választani. A téma az asztali hátteret és a kísérőszínt érinti, színekből pedig bármi választható lesz, akár HEX vagy RGB kód alapján is. 

E-könyvek

Bár az e-könyvek piaca lejtőre került, a Windows 10-be most megérkeznek az elektronikus könyvek. A Windows Áruházban lesznek elérhetőek, és bár dedikált könyvolvasó nem lesz hozzájuk, az Edge segítségével lehet majd olvasni ezeket. 

Automatikus takarítás

A Windows idővel begyűjti a felesleges és átmeneti fájlokat, amelyek aztán sok tárhelyet foglalnak. A Storage Sense funkció képes lesz automatizáltan kitakarítani az ilyenektől a rendszert. 

Csempemappák

A Start menüben eddig csak csoportokba rendezhettük az appok csempéit, azonban az alkotói frissítés lehetővé teszi, hogy mappákban helyezzük el ezeket. Valószínűleg igen kedvelt apró újítás lesz ez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.