Hirdetés

A Windows 10 alkotói frissítés újdonságai: második rész



|

Bemutatunk néhány újabb remek újdonságot, amely helyet kap a Windows 10 következő nagy frissítésében.

Hirdetés

Bár elsőre úgy tűnt, hogy a Windows 10 alkotói frissítése idő előtt, már az általános megjelenés előtt tölthető, a Microsoft végül az ISO képfájlokat és az új frissítési segédet is visszavonta. Vagyis a felhasználóknak meg kell várniuk a jövő hónapban esedékes frissítés általános kiadását. Milyen újdonságokat hoz a Windows 10 következő nagy frissítése? Legutóbb már mutattunk néhányat, most következzen még pár darab. 

Hirdetés

Játékos mód

Az alkotói frissítés hoz egy Game Mode-ot a Windows 10-be, amely egy dedikált mód lesz a rendszer erőforrásainak az optimalizálására. A játékok lesznek a Windows számára az elsők, ha a CPU és a GPU erejéről van szó. Minden címnél külön kell majd aktiválni. 

Frissítések eltolása

A Windows 10 meglehetősen agresszív a frissítésekkel, ami sokakat zavart. A Windows 10 magától is újraindul, hogy telepítsen egy frissítést, és bár a Microsoft igyekezett az aktív órákon kívül véghezvinni mindezt, a legtöbben azért szeretik, ha nemet mondhatnak egy-egy frissítésre. Komolyabb trükkök bevetése nélkül ez nem megy, de a Microsoft igyekszik. Innentől kezdve a frissítéseket el lehet tolni, összesen 35 nappal. 

Keresés a rendszerleíróban

A Windows Registryben nem könnyű navigálni, elvégre a mappák nevei ismeretlenek, és nagyon sok van belőlük. Az alkotói frissítés hoz egy keresőmezőt a rendszerleíróba. 

A WiFi ütemezése

Az alkotói frissítésben már nem csak szimplán kikapcsolni lehet majd a WiFit, de azt is meg lehet adni, hogy mikor kapcsoljon be ismét, magától. 

Energiagazdálkodás a tálcán

Az energiagazdálkodás menüjében lévő sémákat egyszerűen, a tálcán keresztül lehet majd váltani. Az akkumulátor ikonra kattintva lesz egy csúszka, amivel a rendszer fogyasztását állíthatjuk a jobb teljesítmény vagy a nagyobb üzemidő irányába. 

Appok blokkolása

A Windows 10 immáron képes lesz blokkolni az olyan appok telepítését, amelyek nem a Windows Áruházból származnak. Ez a fejlesztőket és a felhasználókat is öszöntözi, hogy használják az áruházat. 

Jégre tett lapok az Edge-ben

Az Edge böngésző nem csak e-könyvet tud megjeleníteni majd, de egyébként is fejlődik. Képes lesz például jégre tenni a megnyitott lapokat, amelyeket aztán később bármikor ismét betölthetünk, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.