Hirdetés

A Windows 10 androidos appokkal újíthat 2021-ben



|

Állítólag le lehet majd tölteni és futtatni az androidos appokat a Windows 10-ben, úgy, mint a jelenlegi UWP-s megoldásokat.

Hirdetés

A Windows Central úgy értesült, hogy a Microsoft jelenleg azt fontolgatja, hogy 2021-ben androidos appokkal újít a Windows 10-en belül.

Persze androidos emulátorok - mint a Bluestacks - sok éve vannak már, de most konkrétan arról van szó, hogy az UWP-s és Win32-es appokhoz hasonlóan le lehetne tölteni és futtatni a Windows 10 rendszeren az androidos appokat. 

A tippek szerint jövő ősszel dobnának ki egy nagy frissítést a Windows 10-hez, ebbe ideális lehetne ez az újítás is. A dolog pedig nem is olyan elképzelhetetlen, elvégre a Windows 10 Mobile nyugdíjazása után gyakorlatilag minden szolgáltatására rágyúrt Androidon a redmondi cég, illetve a Your Phone apphoz is egyre több funkciót ad hozzá (bár ezt inkább csak a Samsung készülékek tulajdonosai élvezhetik). 

Hirdetés

A Windows 10-re ha tényleg befutnak az androidos appok, és valóban lesz GUI a linuxos környezethez, akkor a Windows egy közel univerzális platformmá változhat, ami még a Chrome OS-re is fenyegetést jelenthet. 

Ezzel párhuzamosan lassan befejeződik a többkijelzős eszközökre szánt Windows 10X fejlesztése, az új rendszerre jövő tavasszal építhetnek kész termékek. 

A részletekről egyelőre csak találgatni lehet, nem tudni, hogy bevonnák-e az egyenletbe például a Play-szolgáltatásokat vagy a Play Áruházat, de az szépen megkavarhatná a dolgokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.