Hirdetés

Vége, ennyi volt: a Windows 10 kinyírja a Paintet!!4!!!!NÉGY!



|

Ősszel jön az új alkotói frissítés, de ezzel együtt sírba omlik a Windows 32 éves oszlopa, alapköve, szellemi bázisa, az MS Paint. Mást is elkaszálnak, de azért mondjuk tényleg nem kár.

Hirdetés

Az önmagában egy teljesen jó dolog, hogy a Microsoft igyekszik felpörgetni az oprendszer frissítési gyakoriságát, így például közeledik a Windows 10 őszi alkotói frissítőcsomagja is. Ez többek között új dizájnelemeket hoz majd, megújult felhőalapú funkciókkal és egyéb funkciókkal, de nem csak hoz, hanem visz is: több meglévő rendszerelemet nyugdíjazni fog

Hirdetés

A süllyesztőbe kerülnek teljes alkalmazások is: bizonyos appok egy az egyben törölve lesznek a rendszerből. Van, ami csak nem lesz alapértelmezettként telepítve, és ezt utólag még feltehetjük, de több szoftver fejlesztése is teljesen leáll. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy későbbi frissítés valószínűleg törli majd. 

Az Outlook Express például teljesen kikerül majd a Windowsból - talán ezért hullajtják majd a legkevesebb könnyet világszerte, hiszen már induláskor sem volt agyig tömve funkciókkal, manapság pedig már alig használja valaki. Emellett vége a Reader és a Reading List appoknak is vége, de csak önálló formában, funkcionalitásuk az Edge böngészőbe kerül. 

Viszont annak ellenére, hogy az MS Paint szintén nem egy svájcibicska bonyolultságú alkalmazás, a Windows alapértelmezett kis rajzolóprogramjának törlése talán sokakat szíven üt majd. A következő frissítés után még elérhető marad ugyan, de nem tudni, meddig, mivel a fejlesztését hivatalosan leállították (na jó, ez inkább azt jelenti, hogy a támogatásával nem foglalkoznak többet, mert mégis mi a fenét fejlesztettek az utóbbi időben ezen a 32 éves apróságon?). Arra viszont az őszi update után fel kell készülni, hogy gyakorlatilag bármelyik apró frissítés után teljesen eltűnhet a rendszerből a jól ismert Paint ikon és a mögötte megbújó kis szoftver. Oké, van helyette Paint 3D, de azért mégiscsak együtt nőttünk fel az elődjével, ami most a guillotine alá hajtotta a fejét. 

Törölve lesz továbbá a 3D Builder app, a témáknál a képernyővédő funkció, a syskey.exe, a TPM jelszókezelő. Nyugdíjba megy a Windows PowerShell 2.0, a TPM remote management és a System Image Backup is.

Most jöhetnek a hozzászólások: kinek mi fog hiányozni az új Windowsból?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.