Hirdetés

A Windows 10 végre lenyomta a Windows 7-et



|

A StatCounter statisztikái szerint a Windows 10 piaci részesedése immáron nagyobb, mint a Windows 7-é.

Hirdetés

A StatCounter elemzőcég statisztikái szerint 2018. januárjában nagy dolog történt: a Windows 10 végre túlszárnyalta a Windows 7-et, vagyis immáron a Windows 10 a legelterjedtebb Windows operációs rendszer a világon. 

Hirdetés

A cég szerint idén januárban a globális asztali piac 42,78 százalékát mondhatja magáénak a Windows 10, valamivel többet, mint a Windows 7 a maga 41,86 százalékával. A Windows 8.1 a harmadik legelterjedtebb Windows, de csak 8,72 százalékos piaci részesedéssel. 

Természetesen a többi elemzőcég másképp számol, és a különböző tényezők miatt más eredményeket közöl. Az mindenesetre kész tény, hogy most először futott be olyan jelentés, amely szerint a Windows 10 több PC-n van rajta, mint a Windows 7. Az is jól látható, hogy a többi elemzőcég grafikonja is egyértelműen jelzi: a Windows 10 rövidesen átbillen a határon, és lenyomja a Windows 7-et. Ez látható a NetMarketShare ábráján is. 

Idő kérdése, és mindegyik elemzőcég egyetért majd abban, hogy a Windows 10 a legelterjedtebb asztali operációs rendszer. Persze ez a mérföldkő jóval később jött, mint a Microsoft szerette volna - de a folyamatos munka a jelek szerint kifizetődő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.