Hirdetés

A Windows Defender hamarosan likvidál egyes takarítóprogramokat



|

Kártevőként kezeli, és eltakarítja az útból azokat az optimalizálókat a Microsoft, amelyek vásárlásra ösztönzik a felhasználókat.

Hirdetés

A Microsoft úgy döntött, hogy a végpontvédelmi szoftvere hamarosan kártevőnek tekint minden olyan ingyenes alkalmazást, amely a felhasználókat riogatva igyekszik rávenni őket a vásárlásra, fizetős szoftver használatára. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a Windows Defender eltakarítja az útból a kérdéses programokat, éppen úgy, mint egy normál kártevőt. 

A redmondiak kiterjesztették a kéretlen szoftver értelmezését, és immáron azokat az alkalmazásokat is ilyennek tekintik, amelyek például optimalizáló- vagy takarítóprogramok. Sok van ugyanis, amely vészjósló módon hívja fel a figyelmet arra, hogy hibák találhatóak a rendszerben, és a felhasználó akkor javíthatja ezeket, ha fizet a program teljes verziójáért. 

Az effajta optimalizálók elvileg a rendszer teljesítményét gyorsítják, takarítják az adattárolókat, továbbá egyéb optimalizációkat végeznek. A gyakorlatban egyre több szakértő gondolja úgy, hogy teljesen feleslegesek. 

Az erőszakosabb fejlesztők programjai a futtatás után azonnal közlik, hogy X számú kritikus hibát találtak, és a pro verzió megvásárlásával azonnal kijavíthatjuk ezeket. A Microsoft 2018. március 1-től nem hagyja ezt, és minden hasonló programot töröl a felhasználók gépeiről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.