Hirdetés

A Windows feltörésével segített egy felhasználónak a Microsoft ügyfélszolgálata



|

Az egyenes út nem bizonyult járhatónak, így végül maradt a kalózkodás.

Hirdetés

A Windows-közösség tagjai már jól ismerhetik azt az elkeserítő jelenséget, hogy az operációs rendszer eredeti verzióját megvásárolva nem mindig zökkenőmentes az aktiválási folyamat, míg a Microsoft ellenőrzési mechanizmusát kijátszó kalóz-szkriptekkel könnyen és gyorsan letudható a "hitelesítés".

Ettől függetlenül persze továbbra sincs mentség arra, ha valaki lopott szoftvert használ, ám a jelek szerint olykor még maga a Microsoft is besokall a saját aktiválási procedúrájától, és a kalózok által kidolgozott módszerhez folyamodik.

Hirdetés

Egy dél-afrikai youtuber, Wesley Pyburn ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a redmondiak hivatalos ügyfélszolgálata egy ilyen illegális szkript segítségével aktiválta a megvásárolt Windows 10 Pro operációs rendszerét, miután első nekifutásra ők maguk sem tudták érvényesíteni a felhasználó kulcsát egy új hardveren. A "crackelés" távoli irányítással, a Quick Assist segítségével történt, Pyburnnek pedig fotója is van róla.

A meghökkent youtuber felkereste a kalóz-szkript forrása, a Massgrave.dev Discordját, ahol a weboldal kezelői megerősítették, hogy a Microsoft IT-sei által használt módszer se nem hivatalos, se nem legális, viszont ez már a második alkalom, hogy egy ilyen esetről hallanak. A történetről beszámoló BleepingComputer felvette a kapcsolatot a Microsofttal, ahol elmondták, hogy ha valóban így történt, az ügyfélszolgálat azzal megszegte a céges előírásokat, ezért vizsgálatot indítottak az ügyben.

A legjobb persze az lenne, ha végre azoknál is zökkenőmentes lenne az aktiválás, akik fizetnek a Windowsért, de a jelek szerint erre továbbra sincs megoldásuk a redmondiaknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.