Hirdetés

A Zen 3-ról árulkodnak a most kiszivárgott AMD-s dokumentumok



|

Fontos változtatásokat hoz a Zen 3, újabb részletekre derült fény az AMD októberi bemutatója előtt.

Hirdetés

Egyre közeledünk az AMD Zen 3 bejelentéséhez, azonban az októberi bemutató előtt most új dolgokra derült fény, kiszivárgott AMD-s dokumentumoknak hála, amiket CyberPunkCat ásott elő. Így már azt is lehet tudni, hogy komoly változásokat hoznak a Ryzen 4000-es asztali Vermeer processzorok. A legészrevehetőbb változásokat a CCD/CCX-konfigurációkban ejtik meg. A Zen 3 továbbra is többchipes modulokat, chiplet dizájnt használ, két CCD és egy I/O die mellett. Egy CCD-re egy CCX jut majd, 8 maggal és 16 szállal. 

Hirdetés

Ez arra utal, hogy a Zen 3-as processzorok maximum 16-magosak lennének. A cache alrendszert is átalakítják, az L3 cache mérete 32 MB lesz (egy CCX-re vetítve). Az L2 cache mérete 512 KB (CCX) / 4 MB (CCD). Fejlődik az SDF is, ami már 512 GB-ot is kezel DRAM-csatornánként. 

A memóriainterfész két UMC-je egyenként egy DRAM-csatornát és két DIMM-et kezelhet, a DDR4-3200 is támogatott lesz. A generációs órajel-ugrások mellett ezúttal a többchipes modulok konfigurációját is tovább finomítják tehát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.