Hirdetés

Két erős gamer laptoppal és egy stílusos ultrabookkal jött ki az Acer



|

A CES-en bemutatott újdonságok közül kettőben már a frissen bejelentett NVIDIA RTX 2080 mobil grafikus vezérlők dolgoznak, a Swift 7 pedig stílusos és akár egész nap akkuról dolgozó ultrabook.

Hirdetés

Az Acer sem aprózta el a laptopos kínálatát ugyan Las Vegasban hivatalosan csak holnap indul el a CES, máris bejelentettek három kifejezetten erős modellt. A játékosoknak és a sokat utazó, multimédiára és munkára egyaránt igényes felhasználóknak is hoztak újdonságokat, mutatjuk is őket jól.

Hirdetés

Swift 7: stílus, erő, kitartás

Az SF715-XX típusszámokkal érkező Swift 7 ultrabook sorozat az idei év egyik slágerével, az ultravékony kávával támad: a kijelző körüli keret mindössze 2,57 milliméteres, ezáltal nagyon kompakt "testbe" fért el. A 31,79 x 19,15 centis készülékház 9,95 milliméter vékony és mindössze 80 gramm. Meg is kapta gyorsan a CES 2019 Innovációs díját, láthatóan nem véletlenül.

A méretbeli előnyök mellett masszív is, magnézium-lítium, valamint magnézium-alumínium ötvözetekből készült, ezek akár négyszer erősebbek, mint a hagyományos alumínium, de 20-35 százalékkal könnyebbek is egyben. A felületet pedig egy micro-arc oxidation nevű technológiával kezelték, hogy érintésre kerámia hatást keltsen.

Az IPS kijelző 14 hüvelykes, 1080p felbontású, 100% sRGB/72% NTSC színpalettával és 300 nites fényerővel. A gépházban Intel Core i7-8500Y dolgozik akár fél terabájtnyi PCIe SSD-vel és 16 GB LPDDR3 memóriával, emellett pedig akár 10 órás akkumulátoros üzemidőt is ígér a gyártó, szóval egy teljes munkanapot le lehet húzni úgy is, ha otthon hagyjuk a töltőt.

A laptop oldalán két USB-C Thunderbolt 3 port, egy USB 3.1 gen2 és egy DisplayPort 1.3 is található, az USB portok gyorstöltésre is alkalmasak. Vezeték nélkül Wi-Fi 5 (2x2 MU-MIMO) és Bluetooth 5.0 segítségével kommunikál. A Swift 7 webkamerája a személyes szféra megvédése érdekében csak külön gombnyomásra aktiválódik, és egyébként akár HDR képrögzítésre is képes.

Triton: a gamer laptop, amit nem akarsz kikapcsolni (tehát nem lesz TritOFF)

A játékosoknak szánt Predator Triton 900 és 500 modellekben az NVIDIA frissen bemutatott GeForce RTX 2080 mobil GPU-k dolgoznak. A 900-as leginkább a vékony és stílusos megjelenítésre helyezi a hangsúlyt, a CNC eljárással készült, Ezel Aero Hinge névre keresztelt zsanérral négy módban is használhatjuk a laptopot. A hagyományos notebook mód mellett a Display módban másoknak mutogathatjuk a kijelző tartalmát, az Ezel mód az érintőkijelzős alkalmazásokhoz ideális, a stand módban pedig tabletté alakul át az eszköz. Játékra kihegyezett, legújabb generációs grafikát tartalmazó modellhez képest egész jó a 23,75 milliméteres vastagság is.

A Triton 900 IPS kijelzője 4K felbontású, G-Sync kompatibilis. Processzora akár 8. generációs Core i7 lehet 32 GB RAM és NVMe PCIe RAID 0 SSD mellett. Emellett Waves Maxx technológia segíti az akár 3D hangélményt Waves Nx mozgáskövető segítségével.

A Triton 500 hagyományosabb felépítést kapott, vastagsága 17,9 milliméter, tömege 1,9 kiló. A rendkívül ellenálló fém burkolat strapabíróságot ígér az eszköz hordozása közben, a kijelző körül 6,3 milliméteres keretet találunk. Gamer laptophoz képest kifejezetten erős ígéret azt akár 8 órás akkumulátoros üzemidő (valószínűleg csúcsra hajtott játék közben azért ez lényegesen kevesebb). Itt is elérhető akár az RTX 2080, a 8. generációs Core i7 processzorok, az NVMe PCIe RAID 0 SSD és a 32 GB DDR4 RAM. A GPU túlhajtható és VR-kompatibilis. A full HD kijelző 144Hz képfrissítéssel és 3 ms válaszidővel rendelkezik, és természetesen ez is G-Sync képes.

Egy mobilappot is bejelentett az Acer kifejezetten játékosoknak: a PredatorSense a Predator PC-k távoli kezelésére szolgál, akár overclockolhatjuk a gépet, beállíthatjuk a fényeit és válthatunk az audiómódok között. A Triton 900 emellett egy RGB Assault nevű appal érkezik, amely kifejezetten a League of Legends játékosoknak szól.

Emellett új Chromebookot is bemutatott a gyártó, ráadásul az első olyat, amely AMD processzorokkal (A6-9220C vagy A4-9120C) és Radeon grafikával (A6-9220C APU vagy A4-9120C APU) rendelkezik, de mivel a Chromebookok Európában, és főleg Magyarországon szinte észrevétlenek, ezért egyelőre ezeket csak megemlítjük, és továbbra is várjuk, hogy a Google laptop-rendszere mikor lesz tényező felénk is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.