Hirdetés

Acer újdonságok az IFA 2019-en: pehelykönnyű gamer laptop és e-sport platform



|

Nyáron sem pihent az Acer, ráfeküdt a gamer-vonalra, ahol új, ultrakönnyű laptopot és egy teljesen új kezdeményezést, a Planet9-t is bevezetett, de azok sem csalódnak, akik 1 kg alatti gépet keresnek - GeForce-szal!

Hirdetés

Nincs olyan, hogy egy notebook már túl könnyű, vagy hogy egy gamer gép túl erős - ezen gondolatok mentén haladt tovább az Acer a gépfejlesztéssel, hogy bemutathassa a Swift 5 és a Predator Triton új modelljeit, valamint a Planet9 névre keresztelt e-sport platformot és személyes kedvencünket, az újabb Chromebookokat. Berlinből jelentkezünk, ahol végignéztük az újdonságokat, és remélhetőleg nemsokára tesztlaborunkban is üdvözölhetjük őket!

Hirdetés

Planet9 - játssz együtt profikkal!

Meglepetésként a Planet9-t szánta az Acer az idei IFA kiállításra, amely egy speciális e-sport platform, de mit is jelent ez? Ez egy közösségi gaming megoldás, ahol lesznek versenyek, statisztikák, lehet edzőket toborozni, csapatok alakulhatnak és a specializált közösségi média minden előnyét élvezhetik a regisztráló játékosok. Érdekesség, hogy lehet profi játékosok mellé is jelentkezni csapattagnak, így az igazán profi gamereket követheted és tanulhatsz tőlük. Míg a rendszerbe regisztrálni amúgy ingyenes, jó néhány szolgáltatás fizetős, sőt, nem is olcsó: a profik oktatása óránként akár 30 dollár is lehet. A nyílt béta 2020-ban indul.

Predator Tritonok

A magyar gamerek is kedvelik a Tritonokat, hiszen jó áron kapsz egészen jó teljesítményt. Nos, ezúttal is a teljesítményre feküdtek rá a mérnökök, mint például a Predator Triton 300 esetében, ami a kisebbik modell. A 20 mm alatti vastagság, a 144 Hz-es kijelző és a Core i7 CPU jól hangzik, de valami megmagyarázhatatlan módon GTX 1650-es GPU-t is lehet bele választani - nos, itthon ennél csak erősebb GPU-val szerelt modellek lesznek.

A nagy újdonság a Predator PowerGem, ami a hőátadást képes a jelenleginél 3,83×-ára növelni. Ez 77%-kal növeli a hőleadási ablakot, ami 12,5%-os gyorsulást eredményez minden felsőkategóriás Acer gaming notebookban és később a legtöbb ConceptD-ben is. Az Orion 9000-ben és a Tritonban fogod először megtapasztalni a PowerGem erejét.

A Predator Thronos gamer széknek is megérkezett az utódja, a Thronos Air, ami nem kimondottan a tipikus hazai játékosok széke, de mindenképpen érdemes kipróbálni, mert új fokozatra emeli a játékélményt. Nem mellesleg masszázs is került a székbe, így legalább a töltési képernyők közben lazíthatsz is egyet.

Kartonvastag laptopok: itt az új Swift 5

A legkönnyebb és legkisebb, mégis erős gépek közé érkezik újoncként a Swift 5, ami 10. generációs Intel CPU-t, GeForce MX250-es GPU-t és 12,5 órás üzemidőt ígér. A 990 grammba fért még TB3 port, vékonykávás, hatalmas fényerős matt kijelző, Wi-Fi 6-os vezérlő és sok-sok hasznos port. Akinek szúrja a szemét a kissé felesleges, gyengécske MX250 GPU, Intel Iris Plus GPU-val is kérheti, ami várhatóan egy kicsit még javít az üzemidőn. A megjelenés október, novemberre várható otthon. Az árak már nagyjából tisztázottak, 350-420 ezer forint között lehet tiéd egy ilyen csodálatosan szép, kartonvékony gép.

Chrome FTW!

Az Acer az egyik legnagyobb támogatója a Chromebookoknak és mi ennek nagyon örülünk, pláne azért, mert a cég ígérete szerint már vághatjuk a centit, hogy mikor érkeznek meg hazánkba is ezek a gépek. Az újdonság itt a 311, 314 és 315-ös Chromebookok mellett, hogy a Chrome Enterprise programba is bekapcsolódtak és a laptopok mellett érkezik a teljes Google Play támogatás is.

Projektor a mobilosoknak, laptop youtubereknek

Végre álló képformátumban is képes megjeleníteni a képet egy projektor! A C250i a világ első olyan projektora, amit a mobilos felhasználóknak készítettek, mert kábelnélküli, könnyedén kapcsolható többféle forrásra és ha felállítod a talpára, automatikusan átvált portré módba. Az üzemidő sem rossz, 5 órát képes dolgozni egy töltéssel, miközben a full HD-felbontást kapsz, BT-s hangfalat is elrejtettek benne és 30 ezer órás élettartamot ígérnek.

A ConceptD hatalmas sikernek bizonyult az Acernél, ezért itt az ideje továbbfejleszteni a modelleket. Az őszi modellek között itt a ConceptD 3, amit Youtubereknek, fiataloknak terveztek. Ehhez akár Core i7 CPU és GeForce GTX 1650 GPU is kerülhet a gépbe, ami emellett 10 órás üzemidőt ígér. A kijelző továbbra is kalibrált és Pantone hitelesített. Kicsit erősebb lett a ConceptD 5-ös család is, RTX 2060 GPU-t is lehet kérni bele. A másik újdonság nagyjából kiszámítható volt: a ConceptD sorozatba is megérkezett az Nvidia Quadro GPU-család (például RTX5000), amelyeket a ConceptD Pro modellekben fogsz megtalálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.