Hirdetés

Új ADATA külső merevlemez jön konzolok és tévék mellé



|

A HM800 már nem ultrahordozható kategória, de még nem NAS - remélhetőleg az ára is ez utóbbit tükrözi majd.

Hirdetés

Ha valaki kissé megbízhatóbb és robosztusabb külső merevlemezt szeretne használni, de még nem szeretne NAS konfigurálással szőrözni, elgondolkozhat az ADATA által frissen bejelentett külső merevlemezén: a fantáziadús HM800 névre keresztelt modellt a gyártó többek között játékkonzolok mellé ajánlja, ha a beépített tárhely már kevésnek bizonyul a játékok, mentések és egyéb adatok számára, valamint okostévékhez is csatolhatjuk, hogy műsorokat rögzítsünk rá.

Hirdetés

Mivel a külső egység tömege (a benne lévő merevlemez típusától függően) 738 és 800 gramm között mozoghat, valóban nem ezt fogjuk zsebben hordozni mindenfelé, viszont a stílusos külső miatt valóban nem mutat rosszul még a nappaliban sem a tévé vagy a játékkonzol mellett.

Azt pontosan még nem tudni, milyen merevlemez kerül a dobozba, bár a felhasználási javaslat alapján gyaníthatóan 7200 rpm-es modellről lesz szó. A HM800 kapacitás terén 4, 6 és 8 terabájtos kiadásokban lesz elérhető. Kezelése gyermekien egyszerű, mindössze egy USB 3.2 csatlakozót találunk rajta, valamint külön egy tápcsatlakozót is, amit akkor kell igénybe vennünk, ha USB 2.0 kapcsolat mellett használjuk az egységet.

A HM800 lényege az egyszerűség: egyetlen gombnyomással biztonsági mentést készíthetünk vele a csatlakoztatott eszköz tartalmáról, a háttérben dolgozó TurboHDD szoftver pedig arra szolgál, hogy használat közben mindig a lehető leggyorsabban rohangáljanak az adatok az eszközeink között. A külső egység AES 265-bites titkosításra is képes. Azt viszont még nem tudni, mikortól és mennyiért juthatunk hozzá a fekete dobozokhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.