Hirdetés

Agyonveri az Intel Xeon processzorokat az AMD



|

Kétszer gyorsabb a hasonlóan árazott Intel chipeknél az AMD 7 nm-es, 32-magos és 64-szálas EPYC 7452 processzora.

Hirdetés

A várakozások szerint az idei harmadik negyedévben startolnak el az AMD új, 7 nm-es EPYC Rome szerverprocesszorok. A kiszivárgott mérési eredmények szerint ezek a chipek nagyságrendekkel gyorsabbak, mint az Intel hasonló árazású Xeon processzorai. 

Hirdetés

Az OpenBenchmarking adatbázisában felbukkant eredmények alapján elsőre az AMD 32-magos EPYC 7452 és az Intel 20-magos Xeon Gold 6148 összehasonlítása nem teljesen fair, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy árban mindkettő nagyjából 3000 dollár (az AMD még csak lesz, hiszen nem jelent meg). 

Érdekesség, hogy a Xeon családban még nincs is 32-magos chip, a csúcsot a 28-magos, 10 000 dolláros Xeon Platinum 8289 jelenti. 

Az Intel korábban arra panaszkodott, hogy az AMD-nél a mérések során nem optimalizálták a Xeon CPU-kat. Mivel az OpenBenchmarking eredményeibe egyik cég sem szólt bele, ezért most talán teljesebb képről beszélhetünk. 

Hatból négy teszten az AMD chip nyert - és mindegyiket dual-processzoros rendszeren hajtották végre. 

Az AMD az alap órajelet a korábbi 14 nm-es generáció 2 GHz-es értékéről 2,35 GHz-re emelte. Ami pedig a jövőt illeti, lesz majd 64-magos, 128-szálas AMD processzor is, valószínűleg 10 000 dollár környékén, de négyszer akkora teljesítménnyel, mint azonos áron a legjobb Xeon CPU-nál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.